Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια επιτυχημένης κυκλοφορίας της στους δρόμους της πόλης, η LIFO ετοίμασε μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση για να τιμήσει αυτούς που είναι ο πυρήνας του αντικειμένου της: τους Αθηναίους.

Με το σύνθημα «Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν» συγκέντρωσε τα θρυλικά πρόσωπα και τους καθημερινούς ετερόκλητους ήρωες που αυτοβιογραφούνται κάθε εβδομάδα στη δημοφιλέστερη και παλιότερη στήλη της «Οι Αθηναίοι» και θα τους παρουσιάσει στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, από τις 27 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Φεβρουαρίου 2020.

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη

Περισσότερα από 200 πορτρέτα κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων που έχουν συνεργαστεί με τη LiFO θα συνθέσουν την προσωπογραφία της πόλης μας ως ένα μοντέρνο θησαυροφυλάκιο της ταυτότητάς της που αλλάζει ιλιγγιωδώς, παραμένοντας ταυτόχρονα ίδια: πολυμήχανη, φιλόξενη, δημιουργική, τολμηρή, εξωστρεφής. Ταυτόχρονα, αποθεώνουν την Αθήνα και τους κατοίκους της αλλά και (πράγμα σπάνιο πια) την τέχνη της φωτογραφίας στα ελληνικά έντυπα.

Η έκθεση θα συνοδευτεί από μια πολύτιμη πολυσέλιδη έκδοση μεγάλου τιράζ που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλη την πόλη, αρχίζοντας από την βραδιά των εγκαινίων.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σπύρος Στάβερης, Αναστασία Βουτυροπούλου, Πάρις Ταβιτιάν, Freddie F., Παντελής Ζερβός, Charlie Makkos, Στάθης Μαμαλάκης, Γιάννης Μπουρνιάς, Σωκράτης Σωκράτους, Ειρήνη Μιχοπούλου, Νικος Κατσαρός, Photoharrie, Manteau Stam.

 

#lifo_athinaioi @TheBenakiMuseum

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ / ΠΕΡΑΙΩΣ 138 I Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου I 210 3453111

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή:10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-22:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά Ι Τιμή εισιτηρίου έκθεσης: € 7 I Τιμή μειωμένου εισιτηρίου: €3,5 I Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: Έκπτωση 20% επί του συνολικού κόστους των εισιτηρίων όλων των εκθέσεων κατά την ημέρα επίσκεψης.

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Χάρις Αλεξίου

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Χάρις Αλεξίου

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη

Μιχάλης Μιχαήλ, Νατάσσα Μποφίλιου

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Διονύσης Σαββόπουλος

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη Γιώργος Ντάβλας, Μαρίνα Βερνίκου

Γιώργος Ντάβλας, Μαρίνα Βερνίκου

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη Στέλιος Παρλιάρος, Μαριέλλα Σαββίδου

Στέλιος Παρλιάρος, Μαριέλλα Σαββίδου

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη Μιχάλης Μιχαήλ, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Μιχάλης Μιχαήλ, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

15 Χρόνια LIFO στο Μουσείο Μπενάκη

Χριστίνα Πολίτη, Κώστας Σπυρόπουλος