Πότε δημοσιεύτηκε το πρώτο σου βιβλίο;

Δημοσίευσα για πρώτη φορά το βιβλίο μου στις 20 Δεκεμβρίου του 2016 και σύντομα έγινε best seller στο Amazon, στην κατηγορία του, για τρεις συνεχείς εβδομάδες! Κανονικά, χρειάζονται δύο χρόνια για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί από ιδιώτη, να κυκλοφορήσει στην διεθνή αγορά. Από τη στιγμή που έγινε best seller, γρήγορα το ανέλαβε η Black Rose Writing και τώρα είμαι ευτυχής να πω ότι είναι επίσημα διαθέσιμο στο Amazon καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ στην Ελλάδα, είχα το προνόμιο να αναλάβουν το βιβλίο μου οι Εκδόσεις Λιβάνη και να το κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πώς αισθάνεσαι για την κυκλοφορία της ελληνικής έκδοσης;

Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Είναι κάτι ξεχωριστό η μετάφραση του βιβλίου μου στα ελληνικά από έναν διακεκριμένο Έλληνα μεταφραστή όπως ο κ. Χρήστος Καψάλης, καθώς η Ελλάδα και ο πολιτισμός της ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι είναι από την οπτική γωνία μιας Αμερικανίδας.

Το “Protogenesis” είναι μια σειρά από 7 βιβλία. H κύρια πλοκή είναι ήδη οργανωμένη ή διαμορφώνετε κατά την διαδικασία συγγραφής των βιβλίων;

Όταν ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο μου, ήρθα σε επαφή με την φίλο μου Kelly Fullerton, καθηγήτρια στη Σχολή Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της UCLA, καθώς και MFA σεναριογράφος τηλεοπτικού προγράμματος  στο Hollins University για να με καθοδηγήσει. Είναι επιπλέον σεναριογράφος σε κάποιες επιτυχημένες εφηβικές τηλεοπτικές σειρές στο Hollywood. Με βοήθησε να βάλω σε σειρά τις ιδέες μου. Σχεδιάσαμε την κυρίως πλοκή των σειράς των επτά βιβλίων και τώρα έχουμε τα πλήρη περιγράμματα για τα βιβλία δύο και τρία στα οποία θα εργαστώ αυτό το καλοκαίρι.

 

Είναι όλη η σειρά βασισμένη στους ίδιους χαρακτήρες;

Ναι είναι. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα σε μια περίοδο περίπου 5 ετών. Καθώς ο κύριος χαρακτήρας μου μεγαλώνει, μπορείτε να δείτε κάποιες αλλαγές και στην Ελλάδα. Κάποιες καλές αλλαγές για την Ελλάδα που θα ήθελα πολύ να συμβούν και στην πραγματική ζωή. Οι άνθρωποι λένε ότι έχω το χάρισμα να προβλέπω πράγματα. Ένα πράγμα θα σας πω, όταν ο σύζυγός μου και εγώ προσπαθούσαμε να χτίσουμε την πρώτη μας επιχείρηση αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Για να ξεπεράσω αυτές τις δύσκολες στιγμές, ως θεραπεία, γράφτηκα στο πρόγραμμα σεναριογραφίας της UCLA. Στη συνέχεια έγραψα μια ιστορία για το τι συνέβαινε στη ζωή μου, αλλά έγραψα το τέλος που ήθελα εγώ να έχει. Είμαι ευτυχής να πω ότι στο τέλος επιτύχαμε.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε στο μέλλον μια ταινία μικρού μήκους ή ακόμα και μια εμπορική ταινία για το Protogenesis;

Λοιπόν έχουμε ήδη δημιουργήσει και κυκλοφορήσει μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που ονομάζονται “Footsteps in Athens”, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του Protogenesis. Οι ταινίες αυτές σας ξεναγούν στην Αθήνα και στις τοποθεσίες που διαδραματίζεται το βιβλίο, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Μαρτάκη και εμένα ως οικοδεσπότες. Ελπίζουμε πραγματικά ότι μέσα από αυτές τις κινηματογραφικά δημιουργημένες ταινίες να βοηθήσουμε στην προβολή της ομορφιάς της Ελλάδας στον κόσμο. Αυτή την εποχή δουλεύουμε επίσης για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην αληθινή ιστορία πίσω από το γράψιμο του Protogenesis, η οποία είναι τώρα υπό συμβόλαιο στο Χόλιγουντ και πολλά δίκτυα των ΗΠΑ το συζητούν. Υπάρχει μια πτυχή κωμωδίας σε αυτή τη σειρά επειδή τα πράγματα για μένα συμβαίνουν με ένα χιουμοριστικό τρόπο.

Ποια είναι η επαγγελματική σας σχέση με τον Κώστα Μαρτάκη;

Όλοι γνωρίζουν την ιστορία του πώς συναντηθήκαμε. Ο Κώστας Μαρτάκης ήταν το πρόσωπο που ενέπνευσε έναν από τους κύριους χαρακτήρες του βιβλίου. Διάλεξα τυχαία την φωτογραφία του στο διαδίκτυο, δεν ήξερα ότι ήταν Έλληνας. Στη συνέχεια, όταν ταξίδεψα στην Ελλάδα για να γνωρίσω καλύτερα τη χώρα για την έρευνά μου, καθώς οδηγούσα από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, είδα μια αφίσα με την φωτογραφία του Κώστα. Στη συνέχεια, μερικά ταξίδια αργότερα τον γνώρισα προσωπικά και τότε ξεκίνησε και η συνεργασία μας. Έχει κάνει το soundtrack του μυθιστορήματος Protogenesis, “Forever and Tonight”, και όπως ανέφερα νωρίτερα, επίσης πρωταγωνίστησε μαζί μου στις μικρού μήκους ταινίες Footsteps in Athens.

To Protogenesis έχει γίνει κάτι σαν μια συλλογική προσπάθεια, καθώς πολλοί άνθρωποι κατά κάποιο τρόπο με άγγιξαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού αυτού. Με προσκάλεσαν στα σπίτια τους και όλοι μου δίδαξαν κάτι για την Ελλάδα που με βοήθησε με τη συγγραφή μου. Ο Κώστας Μαρτάκης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους! Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή το όραμά μου είναι μια διεθνής συνεργασία μεταξύ Αμερικανών, Ελλήνων και άλλων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων που συμβάλουν για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.

Ως έφηβη, ασχολιόσασταν συνεχώς με την τέχνη, όπως ο χορός, η υποκριτική και η συγγραφή. Πώς λοιπόν αποφασίσατε να σπουδάσετε οικονομικά;

Ναι ήμουν χορεύτρια μπαλέτου. Ήμουν έτοιμη να χορέψω στο Μπαλέτο του Κάνσας, αλλά όταν ξεκίνησα εκεί είχα ένα ατύχημα και τραυμάτισα το πόδι μου. Ήταν η Αχίλλειος  πτέρνα και είναι δύσκολο να ανακάμψει κάποιος από αυτό. Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Πήγα στο Λος Άντζελες και επρόκειτο να μπω στο UCLA, αλλά είναι αστείο πώς με στην ζωή πας προς μια κατεύθυνση και αυτή σε πάει σε μια διαφορετική. Ήμουν πραγματικά απογοητευμένη καθώς πήγα εκεί σε νεαρή ηλικία και δεν ήξερα κανέναν. Έτσι, έκανα τυχαία ένα σεμηνάριο οικονομικών και μου άρεσε πραγματικά. Ο καθηγητής μου, μου επεσήμανε ότι έχω ένα στρατηγικό μυαλό και ίσως θα έπρεπε να σπουδάσω οικονομικά.

Δηλαδή δεν μετανιώνετε για αυτές τις σπουδές;

Οχι φυσικά. Πρέπει να πω ότι με βοήθησε πολύ με το βιβλίο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό. Με την εταιρία Protogenesis Media έχουμε δημιουργήσει πολύ περισσότερα από ένα βιβλίο. Για παράδειγμα, είμαι συν-παραγωγός στο TV Show που δημιουργούμε, οπότε αντί απλά να πουλάω τις ιδέες μου, έχω λόγο για το πώς θα ζωντανέψουν.

Έχετε την υποστήριξη του συζύγου σας σε αυτό το έργο;

Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε χτίσει εννέα εταιρείες μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια τον υποστηρίζω πολύ και τώρα με ενθαρρύνει να ακολουθήσω το πάθος μου. Με υποστηρίζει σε όλη τη διαδρομή. Είναι στο συμβούλιο της εταιρείας μου και πάντα προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη. Όσο για την τηλεοπτική εκπομπή, είναι ένας από τους κύριους χαρακτήρες της ιστορίας!

Τι γίνεται με τον δέκα ετών γιο σας;

Λοιπόν πρέπει να πω ότι προηγουμένως ήμουν μια υπερπροστατευτική μητέρα. Τώρα που πηγαίνω σε όλα αυτά τα ταξίδια για την προώθηση του βιβλίου μου, έχει γίνει πιο δυνατός και ανεξάρτητος. Από τη μεριά μου νομίζω ότι έγινα καλύτερος γονιός.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στα δύο επόμενα βιβλία της πρώτης τριλογίας της σειράς βιβλίων Protogenesis, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μόλις η τριλογία κυκλοφορήσει θα συζητήσουμε για την προσαρμογή των βιβλίων σε ταινία με τα κινηματογραφικά στούντιο. Έχω κάνει μια περιοδεία για την προώθηση του βιβλίου τους τελευταίους δύο μήνες για την αγγλική και την ελληνική έκδοση του Protogenesis, ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη που έχω συνδεθεί με τις ελληνικές κοινότητες στις Η.Π.Α. και έχω λάβει γενναιόδωρη υποστήριξη από τα Ελληνικά Συμβούλια σε διάφορες πόλεις, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και πολλά άλλα! Ήταν πολύ ανοιχτοί και ενθουσιασμένοι για να στηρίξουν τις προσπάθειές μας στην προώθηση της ιστορίας του Protogenesis και μέσω αυτού του έργου να προβληθεί η ομορφιά της Ελλάδας στον κόσμο! Η Protogenesis Media ήταν επίσης χορηγός στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες τον Ιούνιο του 2018.

Όταν θέλω να επικεντρωθώ στη γραφή μου πηγαίνω στα “βουνά”. Αυτό που μου αρέσει στα Rocky Mountains είναι ότι εκεί βρίσκεται το Yellowstone. Είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο και αισθάνομαι την ενέργεια που υπάρχει μέσα σε αυτό! Με βοηθά να γράφω. Εκεί αποσύρομαι για να γράψω, ένα ήρεμο μέρος όπου μπορώ να χαλαρώσω και να επικεντρωθώ στη συγγραφή μου.

Ευχαριστώ πολύ Alysia.

Photography by Your Photo Pros