«Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα να έχω εφεύρει στη μόδα, θα έλεγα το λευκό πουκάμισο. Για μένα το λευκό πουκάμισο είναι η βάση όλων. Όλα τα άλλα έρχονται μετά» είχε δηλώσει κάποτε ο Karl.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Karl Lagerfeld, δημιουργικού διευθυντή της Chanel και της Fendi, μερικοί από τους διάσημους φίλους του ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το “A Tribute to Karl: The White Shirt Project” που επαναπροσδιορίζει το αγαπημένο ρούχο του Karl. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως Takashi Murakami, Kate Moss, Cara Delevingne, Amber Valletta και Tommy Hilfiger και τα σχέδια θα παρουσιαστούν στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Introducing “A Tribute to Karl: The White Shirt Project,” a global initiative to honor his colossal legacy. It is curated by @carineroitfeld and will launch in Paris in September during Paris Fashion Week. #KARLLAGERFELD #ATRIBUTETOKARL 📸 @zefashioninsider

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) στις

Η αγάπη του Karl Lagerfeld για τον αριθμό 7 θα ενταχθεί επίσης στο project, αφού 7 από τα τελικά σχέδια θα αναπαραχθούν 77 φορές και θα πουληθούν για 777 ευρώ το καθένα. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Sauver la Vie, που χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Descartes στο Παρίσι.