Ομαδική Έκθεση των Καλλιτεχνών: Αβλάμης Γεράσιμος, Γαϊτάνη Σοφία, Καζάζης Γιώργος, Κασκούρας Νίκος, Κασσιμάτη Πωλίνα, Κατσίνης Χρήστος, Κρέτσης Δημήτρης, Μισσούρας Τάσσος, Μιχαλοπούλου Σταυρούλα, Μίχαλος Κωνσταντίνος, Μπάθας Αθανάσιος, Παπαηλιάκης Ηλίας, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπαθούλας Αλέξανδρος, Στέφου Μάιρα, Τάταρης Δημήτρης, Τόλης Κωνσταντίνος, Τσιμπλάκη Μαριτάσα, Φερτάκη Βάνα, Χανιώτη Δήμητρα, Χαραλαμπάκης Ηλίας, Χάρος Μανώλης, Χάρου Κατερίνα.

CHROMATIC ELEMENTS Element BLUE: εγκαίνια για την Ομαδική Έκθεση

Γιώργος Κασκούρας, Παναγιώτης Σιάγκρης, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Σίσσυ, Μανώλης Χάρος, Σίσσυ, Τάσσος Μισσούρας, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Σίσσυ, Γιώργος Κασκούρας, Γιώργος Καζάζης, Σίσσυ, Σοφία Γαϊτάνη, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Γεράσιμος Αβλάμης, Σίσσυ, Δημήτρης Τάταρης, Σίσσυ

Το Μπλε στοιχείο που είναι και ο τίτλος της έκθεσης είναι το στοιχείο που χρησιμοποίησε ο κάθε καλλιτέχνης είτε για να πλάσει ένα κόσμο για να χωρέσει τις αγωνίες του είτε για να εναρμονιστεί με την τελειότητα της φύσης ανοίγοντας ένα εικαστικό διάλογο ή για να ταξιδέψει στον ουρανό και την θάλασσα.

CHROMATIC ELEMENTS Element BLUE: εγκαίνια για την Ομαδική Έκθεση

Σίσσυ, Βάνα Φερτάκη, Κωνσταντίνος Τόλης, Σίσσυ, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Τάσσος Μισσούρας, Σίσσυ

Κάποιοι όμως χρησιμοποίησαν το μπλε στοιχείο για να κλείσουν μέσα του και να συμβολίσουν την επιθυμία, την φαντασίωση, την απαγόρευση στην άλλοτε εποχή, ορμές, όρια, έννοιες ταμπού, ενώ άλλοι χρωμάτισαν με το μπλε χρώμα το συναίσθημα τους, μια στιγμή μοναξιάς, κατάθλιψης  ή αισιοδοξίας, ανεμελιάς, πειραματιζόμενοι ή σίγουροι για την πινελιά τους, έτσι που το μπλε έγινε εκφραστικό στοιχείο αναφοράς.Κάποιοι πέρασαν ώρες ατενίζοντας πίσω από τις φυλλωσιές δέντρων να παρατηρήσουν ένα κομμάτι ουρανού, θάλασσας ή πουλιά και κάποιοι ανθρώπινες φιγούρες που έμοιαζαν να θέλουν αν κρυφτούν πίσω από τον ίδιο τους τον εαυτό ή από πολλούς, χαμηλώνοντας τα μάτια από συστολή ή ματαίωση, ψάχνοντας καταφύγιο ή σημείο φυγής …..Αναδυομένη από τον βυθό της θάλασσας ή από τα έγκατα της ψυχής της, νερό, αέρας και το γαλαζοπράσινο του Picasso, του Matisse του Klein, του Monet…..

CHROMATIC ELEMENTS Element BLUE: εγκαίνια για την Ομαδική Έκθεση

Γιώργος Ντάβλας, Σίσσυ

Ένας λόγος για το καλοκαίρι είπε ο Σεφέρης και έκανε εικόνα η καλλιτέχνιδα ……κρατώντας ισορροπία, μεταξύ του χάους και της γαλήνης είπε κάποια άλλη. Παιδικές εμμονές εικόνες παιχνιδιών, αντικειμένων βασανισμού, ονειρικών χώρων και ασαφών τόπων ενέπνευσαν κάποιον άλλο να μιλήσει για ένστικτα μέσα σε ένα μπλε χώρο που φιλοξένησε τα αθώα μάτια θέλοντας να κλείσει εκεί τον πόνο μιας στιγμής. Εφηβεία, γενετήσιες ορμές, απαγορευμένος, έρωτας λέξεις ταμπού, εικόνες σοκαριστικές για μια καθωσπρέπει κοινωνία  και ταυτόχρονα εικόνες  που κρύβουν έννοιες που δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν ζωγράφισε εκείνος.

CHROMATIC ELEMENTS Element BLUE: εγκαίνια για την Ομαδική Έκθεση

Νάνσυ Χριστοπούλου, Σίσσυ, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος

Όπως μου είπε ένας δάσκαλος, τα έργα τέχνης μας παρουσιάζουν το «ανίδωτο». Έτσι λοιπόν μπλε γραμμές που συμβολίζουν το νέο, την αρχή, το ανεξερεύνητο ή σαν σκιά που χαρακτήρισαν ένα προδότη, κύκλοι, όρια, ευθείες, λουλούδια, πουλιά σαν κούροι που ξεπρόβαλαν μέσα από την σκιά, όλα τα μπλε τα γαλάζια τα πράσινα με τα κίτρινα, τα πορτοκαλιά τα αντίθετά του και τα συμπληρωματικά του γιατί τίποτα δεν υπάρχει χωρίς το αντίθετο του. Το μπλε μιας παγωμένης ή μιας ζεστής καρδιάς θέλω να σας παρουσιάσω με ευκαιρία τον προβληματισμό μου για το μπλε.

Μπλε μπλε μπλε – Μια σταγόνα ή πολύ, χρησιμοποίησαν όλοι τους, στο σήμερα ή στο τότε τους.

Αέναο μπλε που υπάρχεις στον ανώτερο νου, στο βασίλειο τούτου του κόσμου, στη γη, στον ουρανό, στην ημέρα και την νύκτα.

  • CHROMATIC ELEMENTS• Element BLUE, θα πραγματοποιηθεί από 18 Μαΐου έως 18 Ιουνίου.

Sissi’s Art Room

Γρηγορίου Λαμπράκη 12, Κηφισιά, Αθήνα, 14561

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES