Αν κάτι έχει την τιμητική του τις μέρες της καραντίνας, αυτό είναι ο καφές. Καθώς ο κόσμος βρέθηκε με άπλετο χρόνο στην διάθεσή του για πειραματισμό, λογικό είναι ένα νέο είδος να γίνει viral. Ο Dalgona coffee φαίνεται να έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και έχει κατακλύσει τα social media. Ο συγκεκριμένος καφές φαίνεται να είναι το αντίστροφο του συνηθισμένου καφέ, δηλαδή η βάση του είναι το γάλα και ο αφρός είναι από καφέ. Ο Dalgona coffee ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και πήρε την ονομασία του από ένα δημοφιλές σνακ της χώρας.

Μετά από προσωπική εμπειρία θα πω ότι δεν έγινε άδικα viral αφού είναι μια πολύ απολαυστική version του καφέ. Ο σύζυγός μου δε, λάτρης του take away καφέ, όταν τον δοκίμασε ενθουσιάστηκε πάρα πολύ και ήταν κάτι που του έφτιαξε την μέρα, αφού αισθάνθηκε μετά από πολύ καιρό ότι ήπιε έναν καφέ απ’ έξω. Αξίζει λοιπόν και εσείς να τον δοκιμάσετε. Ας δούμε ποια είναι η συνταγή.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Γάλα

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

2 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ. ζεστό νερό

Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε τον αφρό από καφέ σε ένα μπολ, χτυπώντας τον καφέ, την ζάχαρη και το νερό με ένα μίξερ για 2 με 3 λεπτά περίπου.

Στα δύο τρίτα του ποτηριού τοποθετούμε το γάλα, ζεστό ή κρύο, και από πάνω τον αφρό του καφέ. Αν θέλουμε να τον κάνουμε φρέντο, προσθέτουμε στο γάλα παγάκια!

Καλή σας απόλαυση και μην ξεχνάτε, μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλής!

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY