Ίσως το ερώτημα για το πόσο όμορφη και ελκυστική είναι η σύγχρονη Αθήνα να μας φέρνει περισσότερο σε σύγχυση ή αμηχανία. Δύσκολες, άσχημες πλευρές της γίνονται άμεσα αντιληπτές έστω και με μικρή βόλτα στο κέντρο. Αναρχία στους δρόμους, λακούβες, κίνηση, σκουπίδια, βρώμικα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα κτίρια και μαυρισμένοι τοίχοι. Και όμως… αυτή η πόλη με τις ζωντανές στο σήμερα αποδείξεις της λαμπρής ιστορίας της, καταφέρνει πάντα να σε εκπλήσσει. Καταφέρνει ακόμα και μέσα σε αυτή την κατάσταση να σε κάνει ξαφνικά να αντικρίσεις κατάματα την ομορφιά!

“Ξεσπάσματα” αρχαίας ομορφιάς υπάρχουν σχεδόν παντού, ένας λαμπερός ουρανός και ένα φως ιδιαίτερο που δεν βρίσκεις καθόλου εύκολα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.  Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα ανάμεσα σε χαμόσπιτα, γαστρονομικά, αισθητικά και πολιτιστικά διαμάντια και φυσικά υπέροχοι άνθρωποι που περιμένουν συνεχώς υπομονετικά να τους ανακαλύψεις. Η ομορφιά βρίσκεται “απλωμένη” στην Αθήνα αλλά σε καθιστά πρώτα συμμέτοχο, σε καλεί να παίξεις το δικό της παιχνίδι, ώστε να μπορέσεις να βρεις τους κρυμμένους θησαυρούς της.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δημιουργοί και ελληνικά brands εμπνέονται από την πόλη μας, από την σύγχρονη ζωή της Αθήνας και τα τοπόσημά της.

A Future Perfect

city_top_a_future_perfect

Το A Future Perfect είναι το concept brand που δημιούργησαν το 2013 στην Αθήνα οι αρχιτέκτονες Κατερίνα Γρηγοροπούλου και Εύη Σουγκάρα. Τα προϊόντα τους είναι κυρίως χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και ενδύματα με έντονες επιρροές από την αρχιτεκτονική. Οι δημιουργίες τους ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα από εκθέσεις και δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο. Τα εντυπωσιακά σουβέρ που δημιούργησαν ήδη από το ξεκίνημα τους είναι φτιαγμένα από τσιμέντο και παρουσιάζουν τον χάρτη της Αθήνας. Τελευταία δημιούργησαν και ένα κατάστημα στην Αθήνα όπου μπορείτε να βρείτε την δουλειά τους μαζί με τη δουλειά και άλλων Ελλήνων δημιουργών.

Koukoutsi

koukoutsi greek brand t-shirt

To Koukoutsi είναι ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορείτε να βρείτε αντρικά T-shirts και ανήκει στη κατηγορία των δημιουργικών εταιρειών που σχεδιάζουν και παράγουν προϊόντα αντλώντας έμπνευση από την σύγχρονη εικόνα της Αθήνας: Αρχιτεκτονικά τοπόσημα, σχολιασμός με χιουμοριστική διάθεση επίκαιρων πολιτικών θεμάτων, αθηναϊκή ομορφιά.

Μάλιστα αυτές τις ημέρες στην έκθεση Designing for Athens, που πραγματοποιείται στο χώρο του TAF / the art foundation υπάρχει έκθεση με τυπώματα, αφίσες καθώς και T-shirt, τσάντες, κοσμήματα και κεραμικές κούπες του brand.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας νέας θεματικής ενότητας του TAF / the art foundation με τίτλο Athens  is  for Lovers, με εκθέσεις που αφορούν το έργο καλλιτεχνών και designers που εμπνέονται από την Αθήνα.

Birds & Lofts

birds & lofts greek brand city lovers

Αν δεν έχετε βρει posters και postcards με εικόνες από γειτονιές της Αθήνας, όπως το Μονστηράκι, το Θησείο και το Παγκράτι θα τα βρείτε σε αυτό το brand. Αναφορές από την ιστορία, τη μουσική, τις ταινίες που έχουν να κάνουν με την πόλη μας αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν διάσπαρτες μέσα σε αυτά.

Σίγουρα οι άνθρωποι που αγαπούν και δημιουργούν έχοντας την Αθήνα στο μυαλό ή την καρδιά τους είναι πολλοί περισσότεροι. Συνεχίζουμε και εμείς να παίζουμε το παιχνίδι ώσπου να τους ανακαλύψουμε σε επόμενα άρθρα!