Ο Δημήτρης Ορδουλίδης έδειξε από νεαρή ηλικία ότι η δημιουργικότητα θα είναι μια από τις αρετές που θα τον στιγμάτιζαν για το υπόλοιπο της ζωής του. Ψάχνοντας για μια σχολή μόδας που θα του προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία, που θα ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ενδυμάτων, επέλεξε το Design department του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο Δημήτρης έχει μια αρχή που τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα, πέρα από την αγάπη, τον σχεδιασμό και την μόδα, αυτή είναι η τέχνη. Η πρακτική στο ατελιέ του διάσημου έλληνα σχεδιαστή Γιώργου Ελευθεριάδη τον δίδαξε ακόμα ότι το ταλέντο είναι απλά μια σκιά του συνόλου αλλά η σκληρή δουλειά είναι το “φως”.

Μια πηγή έμπνευσης για τον Δημήτρη αποτελούν τα συναισθήματά του. “Ονειρεύομαι μια όμορφη εικόνα που αποτελείται από ανθρώπους τους οποίους η φαντασία μου τους ντύνει με ρούχα. Τα ρούχα μου είναι τα όνειρά μου” λέει ο ίδιος. Στόχος του είναι να καταπλήξει τον κόσμο με τα όνειρά του.

Η κολεξιόν που θα παρουσιάσει στην 17η Athens Xclusive Designers Week λέγεται “Gender Noise (the unisex generation)”. Η αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα της δεκαετίας του ’60, αποτελεί την έμπνευση των γεωμετρικών γραμμών της συλλογής του. Μια δεκαετία κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν νέα σχέδια για την ζωή και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μια πολιτική και κοινωνιολογική αλλαγή. Η αρχιτεκτονική δεν έχει φύλο και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού, χωρίς η ίδια να εκτίθεται σε κοινωνιολογικές ή σεξουαλικές κριτικές. Είναι ότι βλέπει κανείς με την μορφή που το θέλει.

Δημήτρης Ορδουλίδης - Gender Noise - 17 AXDW - VESPER gr Magazine

 

Δημήτρης Ορδουλίδης - Gender Noise - 17 AXDW - VESPER gr Magazine

 

Δημήτρης Ορδουλίδης - Gender Noise - 17 AXDW - VESPER gr Magazine