Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, διοργάνωσε μια λαμπερή βραδιά αφιερωμένη στον Πολιτισμό, στο ξενοδοχειο Hilton της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκε η διεθνώς καταξιωμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου για την προσφορά της στον Πολιτισμό της χώρας μας.

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια δημιουργίας του Ομίλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αυτή ενώ ο Πρόεδρος του Ομίλου κος Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος τιμά επάξια τόσα χρόνια τους σκοπούς, τα οράματα και τους θεσμούς της UNESCO, βράβευσε τους ανθρώπους που ξεχώρισαν το 2017 για το έργο τους.

Η Ιωάννα Ευθυμίου συγκινημένη από τη βράβευση που δέχτηκε ανάμεσα σε κολοσσούς της Τέχνης όπως το Μίμη Πλέσσα κ.ά. , απηύθυνε χαιρετισμό στο πλήθος που τη βραδιά αυτή παρακολούθησε την εκδήλωση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα που θεματικά είχε να κάνει με την πρόσφατη επιτυχημένη έκθεσή της με τίτλο “Οι Θησαυροί μου”.

Τόνισε τη σημασία της επιστροφής των Μαρμάρων, ένα έργο που πρωτοξεκίνησε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και που είχε πολλούς αντάξιους συνεχιστές ως σήμερα και αναφέρθηκε στον όρο “Ελγίνεια Μάρμαρα” που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση μιας και μιλάμε για τα Μάρμαρα που ανήκουν στον Παρθενώνα, έναν Παρθενώνα που αναζητά πίσω τα κομμάτια του.

Αναφέρθηκε στη σημασία της επιστροφής τους για όλους τους Έλληνες που θα σημάνει μια Νέα Αναγέννηση για τον τόπο μας, την κατάκτηση της εθνικής μας κληρονομιάς και της κατάκτησης της χαμένης μας ταυτότητας και του εθνικού μας γοήτρου.