Μια Exhibition Performance ξεκινάει την Πέμπτη 14 Ιουνίου ’18, στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στην οποία οι εικαστικές δημιουργίες εμπλέκονται με τις ζωντανές δράσεις συνδιαμορφώνοντας έναν κοινό τόπο διερωτήσεων για την τέχνη στη συγχρονία.

“Τελικά η τέχνη ως υποκείμενο καλείται να ‘’κάνει ντιβάνι’’   να αναλυθεί , να εκδηλώσει τα σημαίνοντα του ασυνειδήτου της. Κάθε καλλιτέχνης με αυτόνομο τρόπο συμμετέχει στο εγχείρημα ενώ ταυτόχρονα καλείται να παράγει συνάφεια με όλα τα γεγονότα και τα σημαίνοντα τους . Άρα το Au Divan είναι μια performance art με μη γραμμικά χαρακτηριστικά που αρθρώνεται στο χώρο και στο χρόνο τόσο τον ατομικό όσο και τον συλλογικό και ο δημιουργός είναι πλέον ένας performer που χειρίζεται το μέσο για την παραγωγή ενός έργου τέχνης, είτε πρόκειται για μια installation είτε για έναν πίνακα είτε για ένα σώμα που δρα σε ενεστώτα χρόνο.

Η παρέμβαση από τον συντονιστή της performance κάθε φορά που θα υφίσταται έχει ως στόχο τον ρυθμό και τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων χωρίς να την κατευθύνει. Η πρόθεση όλων των συμμετεχόντων είναι μέσω της τέχνης να φτάσουμε εκεί όπου αυτό ήταν και να αναμετρηθούμε (ασυνείδητα) με την αλήθεια ως τέτοια.”

Γιάννης Μήτρου

 

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη,

τηλ. +30 2310 240416, e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com

lolanikolaougallery.blogspot.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 15.00, 18.00 – 22.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

 

Exhibition Performance  "AU DIVAN"

Στιγμιότυπο από την Art Performance του εικαστικού Φώτιου Μπάλα