Το παγκόσμιο κίνημα Fashion Revolution ξεκίνησε με αφορμή το τραγικό ατύχημα στις 24 Απριλίου 2013, στο εργοστάσιο ενδυμάτων του συγκροτήματος Rana Plaza στην Ντάκα του Μπανγκλαντές.

Την Παρασκευή 24.04.15 Ο κόσμος της μόδας και όχι μόνο «επαναστατεί» δίνοντας το δικό του μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τις ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας. Σκοπός είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία – επέτειος του τραγικού δυστυχήματος να αποτελέσει έναυσμα και στη χώρα μας, για τη δημιουργία ενός οργανωμένου κινήματος που ζητά διαφάνεια στην παραγωγική αλυσίδα και στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς.

Έτσι στην Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, η οργανωτική ομάδα του Fashion Revolution μέσα από διάφορες πρωτότυπες δράσεις σας καλεί να γίνεται και εσείς κομμάτι του πάζλ της αλλαγής και να αναρωτηθείτε «Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;»

Στο κέντρο της Αθήνας στην Tαράτσα BIOS, Πειραιώς 84 στις 20.00 φορέστε ένα ρούχο σας «Inside Out» και μέσα από την δράση “Transparency Portraits” δες γνωστούς Έλληνες νααφήνονται να βραχούν δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.

Ο TOKKOI γράφει το καινούριο του κομμάτι «Stories Untold» επηρεασμένος από το ατύχημα. Το «Stories Untold» θα «ντύσουν», το video clip και οι φωτογραφίες της Αθηνάς Νίκης Ακρίβα.

Την ίδια μέρα από τις 17.00 μέχρι τις 21.00 στο Μαρούσι θα πραγματοποιηθεί η δράση «Mannequins on the Street» όπου οι κούκλες επαναστατούν και βγαίνουν στους δρόμους για να συναντήσουν τους περαστικούς και να πουν τις ιστορίες τους. Στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου ένα μεγάλο party θα δώσει την ευχάριστη νότα μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε!

Παράλληλα, με τις παραπάνω δράσεις θα λάβει χώρα μία διαδραστική εκδήλωση στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στις 12.00μμ όπου 10 γυναίκες θα ράψουν επί τόπου και θα εφαρμόσουν πάνω σε σώματα κούκλας φορέματα από χαρτί.

Γίνετε και εσείς πρέσβεις του Fashion Revolution. Στις 24 Απριλίου βγάλτε μια selfie δείχνοντας την ετικέτα στα ρούχα σας και ρωτήστε τον σχεδιαστή ή την μάρκα ‪#‎whomademyclothes

Δείτε λεπτομέρειες του event στο facebook.

 

Fashion Revolution Event - VESPER gr Magazine