Στην Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Αλέκου Φασιανού με τίτλο “Τεχνική”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 13:00, παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη, στον 1ο όροφο του Golden Hall και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.

Ο καλλιτέχνης εστιάζει στην ανάδειξη της τεχνικής της σωστής μεταξοτυπίας. Πρόκειται για μία σειρά μεταξοτυπιών περιορισμένης έκδοσης, των τελευταίων ετών. Μοναδικές μυθολογίες της καθημερινότητας μεταφέρει στα πολλαπλά του έργα μικτής τεχνικής ο Αλέκος Φασιανός ενώ τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο, για να του προσδώσει αδρά στοιχεία ελληνικότητας. Οι φιγούρες του, σύμβολα ζωής, λουσμένα στο φως,  παρουσιάζονται άλλοτε ζευγαρωμένες και άλλοτε μοναχικές. Αναδεικνύουν την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, τη δυναμική του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα της εικόνας με τα εκτυφλωτικά κόκκινα, τα λαμπρά χρυσά και τα έντονα μπλε σε αγαπημένες θεματικές. Ποδηλάτες, καπνίζοντες και ερωτευμένοι με φτερά ανοιχτά, φουλάρια να ανεμίζουν και πουλιά να στέλνουν μηνύματα ελευθερίας και έκφρασης. Εμπνεύσεις βαθιά ποιητικές γεμάτες από την αλήθεια και τον λυρισμό του εικαστικού λόγου του Αλέκου Φασιανού.

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας ενώ από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών το 1985 (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ) και είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών από το 2010 (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν). Το 2013 ο Αλέκος Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Περισσότερες Πληροφορίες:

Kapopoulos Fine Arts: Λεωφ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη

Μαρούσι, 151 23 Αθήνα, τηλ. 30 2106833048

www.kapopoulosart.gr

"Τεχνική" η νέα έκθεση του Αλέκου Φασιανού