Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι η βραδινή περιποίηση δεν είναι τόσο απαραίτητη και σημαντική, ειδικά όταν είναι σε ηλικία κάτω των 30 ετών. Όμως είναι καλό να μην πέφτουμε το βράδυ για ύπνο και να έχουμε αφήσει έστω και λίγα ίχνη μακιγιάζ στο πρόσωπό  όπως την ημέρα δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω, χωρίς να φοράμε αντηλιακό. Ειδικά στις μέρες μας λοιπόν, που βρισκόμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, έχουμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και φυσικά δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το κάνουμε.

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε το βράδυ για να έχουμε ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο, όσο κι αν μεγαλώνουμε;

Βήμα 1: Να καθαρίζουμε προσεκτικά το πρόσωπό μας από το makeup, χρησιμοποιώντας ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή ένα ειδικό μαντιλάκι ντεμακιγιάζ.

Βήμα 2 : Καθαρισμός του δέρματος μας με κάποιο καθαριστικό που είναι συμβατό με τον τύπο δέρματος που έχουμε. Υπάρχουν πολλά σε μορφή τζελ, αφρού και κρέμας, αρκεί να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, οπότε καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο και τον λαιμό μας.

Βήμα 3 : Μετά τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να επαναφέρουμε το ph της επιδερμίδας μας. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια τονωτική λοσιόν, η οποία επιπλέον θα κάνει και βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό μας. Προσέχουμε να αποφύγουμε την εφαρμογή του τόνερ στην περιοχή των ματιών.

Βήμα 4 : Εφαρμόζουμε πριν πάμε για ύπνο την κρέμα νυκτός που έχουμε διαλέξει, για να δώσουμε στην επιδερμίδα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται, κάνοντας απαλό μασάζ. Μην ξεχνάς βέβαια και την κρέμα ματιών, που προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα και βοηθάει να έχεις ένα πιο “ξεκούραστο” βλέμμα.

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY