Ο Γιώργος Σίσκας είναι ένας καλλιτέχνης της μαγειρικής. Τα πιάτα του είναι πραγματικά έργα τέχνης σε όλα τα επίπεδα. Ακολουθώντας τον λογαριασμό του στο instagram περιμένω πάντα ανυπόμονα να δω την επόμενη δημιουργία του. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από αυτές τις δημιουργίες αλλά και τα “μυστικά” του επαγγέλματος ενός chef, ένα επάγγελμα αρκετά δημοφιλές στις μέρες μας.

Πότε αποφασίσατε ότι θα ακολουθήσετε το επάγγελμα του chef; Είχατε κάποια επιρροή από το οικογενειακό σας περιβάλλον;

Μεγάλωσα στην επαρχία και συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριό της Πρέβεζας. Ήταν λίγο μετά τα 17 μου, όταν αποφάσισα ν’ αφήσω πίσω αγαπημένα πρόσωπα και να έρθω στην Αθήνα να σπουδάσω τη μαγειρική τέχνη. 

Από την οικογένεια μου δεν είχα κάποια επιρροή αν και η μητέρα μου μαγείρευε υπέροχα. 

Στις αρχές του 2000 βρέθηκα σε παρέα που μιλούσε για τα νησιά μας και τα επαγγέλματα που αναπτύσσονται γύρω απ’ αυτά. Η συζήτηση αυτή με επηρέασε στην επιλογή του επαγγελματικού μου προσανατολισμού.

Τι είναι αυτό που σας γεμίζει από το επάγγελμά σας και ποιες είναι οι δυσκολίες του;

Αυτό που με γεμίζει είναι η όλη διαδικασία. Από την αγορά Α’ υλών μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσεις και θα προσφέρεις σε έναν πελάτη. 

Οι δυσκολίες του επαγγέλματος είναι πολλές. Μια επαγγελματική κουζίνα έχει πολλά βάρη. Και σε προϊόντα και σε σκεύη. Δύσκολο ωράριο. Τις μέρες αργίες στις οποίες το μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό ετοιμάζεται για την έξοδο του, εσύ πρέπει να είσαι ετοιμοπόλεμος στη κουζίνα κ.α

Βλέπουμε ότι εκτός από την υπέροχη γεύση, οι παρουσιάσεις των πιάτων σας είναι εξίσου συναρπαστικές. Νομίζεται ότι η παρουσίαση είναι εξίσου σημαντική;

Η παρουσίαση για μένα είναι το κυριότερο σε ένα πιάτο. Αρχικά χορταίνει το μάτι. Εν συνεχεία προφέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που θα γευτεί ο καταναλωτής. Εδώ θα χρησιμοποιήσω μια δική μου φράση: Πρέπει να κάνουμε έρωτα με το μυαλό του πελάτη.

Είναι εύκολο να διακριθεί κάποιος chef στην Ελλάδα; Ποιο είναι το μυστικό της δικής σας επιτυχίας;

Η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς chefs. Ο καθένας έχει διαλέξει τον δικό του τρόπο να διακριθεί. Δε θέλω να πω αν είναι σωστός ή λάθος αντίστοιχα. Εγώ έχω επιλέξει τον δικό μου τρόπο: μεθοδευμένη δουλειά, αργά και σταθερά βήματα. 

Έχουμε συνηθίσει τους chef να έχουν κάποια παραπάνω κιλάκια. Εσείς θα μπορούσατε να είστε μοντέλο. Πως καταφέρνετε με ένα επάγγελμα “πειρασμό” να κρατάτε την φόρμα σας; Σας ενδιαφέρει η μόδα;

Πάντα δοκιμάζω μέσα στη κουζίνα. Η καλή διατροφή σε συνδυασμό με τη γυμναστική που κάνω τον ελεύθερό μου χρόνο (όταν υπάρχει) νομίζω ότι μ’ έχει φέρει σε αυτά τα επίπεδα. Σίγουρα μ’ αρέσει κ μ’ ενδιαφέρει η μόδα. Άλλωστε και η κουζίνα έχει μόδα με το δικό μας “μαγειρικό” μυαλό. 

Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή;

Λατρεύω να φτιάχνω ριζότο

Υπάρχουν κάποια chef τους οποίους θαυμάζετε;

O Jamie Oliver. Θεωρώ ότι έχει πολύ καλό τρόπο μεταδοτικότητας. 

Υπάρχει κάποια άλλη τέχνη με την οποία ασχολείστε; Έχετε κάποια χόμπι; Τι σας βοηθάει να χαλαρώσετε;

Αγαπημένο χόμπι τον ελεύθερό μου χρόνο είναι η γυμναστική. Μετά από μια έντονη μέρα, αυτό που με χαλαρώνει είναι μια βόλτα με τη μηχανή μου.

Που σας βρίσκουμε αυτό το καιρό και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτό τον καιρό θα με βρείτε στο καινούργιο μου χώρο στο κατάστημα  TAste aNd COlours  (TA’n’CO ) που είναι στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Με πρωινές και μεσημεριανές Light  γεύσεις τύπου street food. Τα βράδια μαγειρεύω σε οικίες ως private chef. 

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να διδάξω σε μια επαγγελματική σχολή μαγειρικής .

Τι σας λείπει από την παιδική σας ηλικία;

Η μαγειρική της μητέρας μου!!!

Πως εμψυχώνεται τον εαυτό σας;

Κάνω το Σταυρό μου, χαμογελάω και μιλάω με τον εαυτό μου για λίγο λέγοντάς του εκφράσεις θετικής ενέργειας. 

Είστε άνθρωπος του ρίσκου ή της ασφάλειες;

Ρίσκο, αγαπημένη λέξη. Πάντα βάζω κάτω τα συν και τα πλην και στο τέλος πάντα ρισκάρω, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν αύριο βρίσκατε ένα λαχείο και κερδίζατε 1.000.000Ε τι θα κάνατε;

Θα επένδυα στην εστίαση και τον τουρισμό σε μια μεγάλη πόλη ή και σε νησί της Ελλάδας. 

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο

 

LATEST IN FASHION


 

LATEST IN BEAUTY


 

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

Vesper Stylish - She's a Classic

•••
Αν νομίζετε ότι το κλασικό σημαίνει βαρετό τότε είμαι εδώ για να το διαψεύσω. Το κλασικό είναι σικ, κομψό και μπορεί να είναι ακόμη και σέξι...

Vesper Stylish - Weekend Getaway

•••
Επειδή έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τις καλοκαιρινές διακοπές και καλό είναι να κάνουμε μια παύση από τους γρήγορους ρυθμούς τις πόλης, τ...