Για να καταλάβεις και να εκτιμήσεις το βάθος της προσωπικότητας και το ταλέντο της Βίβιαν Κοντομάρη, πρέπει να την δεις στο θέατρο. Παρακολούθησα την παράσταση “Οι περιπέτειες μια Λογίας Ρέγγας” που παίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και έμεινα άφωνη από την ερμηνεία της. Η Βίβιαν, ενσάρκωσε επί σκηνής, όχι έναν αλλά μια δεκάδα περίπου ρόλων, σε έναν μονόλογο, και κατάφερε να ζωντανέψει κάθε έναν από αυτούς, οι οποίοι είχαν διαφορετική ψυχοσύνθεση, και να σου μεταδώσει την ραγδαία εναλλαγή των συναισθημάτων, με ένα μοναδικό τρόπο. Ταυτόχρονα η Βίβιαν εκτός από εξαιρετική ηθοποιός, είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος που σου μεταφέρει μια ηρεμία, ακόμα και αν βρίσκεσαι κάτω από μια πιεστική κατάσταση, χάρισμα πιστεύω μοναδικό για τις μέρες μας, με τους γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς που μας περιβάλουν. Είναι επίσης και μια γλυκιά μαμά και σύζυγος, που προσπαθεί να ισορροπήσει την επαγγελματική καριέρα με την οικογενειακή ζωή, δίνοντάς μας το παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις στη ζωή σου όλα όσα αγαπάς, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις κάποια από αυτά.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Credits

Photography : Your Photo Pros
Styling: Terry Παγανοπούλου
Styling Assistant: Ελένη Κόκλα Βενέτικου
Makeup: MakigiazCom
Hair: Ράνια Παγανοπούλου
Φούστα: Joanna Misseli
Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την φιλοξενία

Eίσαι παιδί της Πόλης;

Ναι, μεγάλωσα στην Αθήνα. Είχα όμως την τύχη οι γονείς μου να διατηρούν εξοχικό στην Ερέτρια και το καλοκαίρι επισκεπτόμασταν την Νάξο, οπότε ένιωσα την χαρά να μεγαλώνεις στην φύση.

Ήξερες πάντα ότι ήθελες να γίνεις ηθοποιός ή ήταν κάτι που ανακάλυψες στην πορεία;

Ναι ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Έτσι μόλις τελείωσα το σχολείο έδωσα αμέσως στο Εθνικό. Φυσικά δεν είχα κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, γιατί δεν ήξερα τότε τι ακριβώς χρειάζεται. Την επόμενη χρονιά δούλεψα σαν αεροσυνοδός και δεν κατάφερα να ξαναδώσω. Βλέπεις οι γονείς μου ήθελαν να βρω κάτι που θα με αποκαταστήσει οικονομικώς, όπως κάθε γονιός άλλωστε. Όμως εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνω αυτό που αγαπώ και με την κατάλληλη προετοιμασία κατάφερα το στόχο μου.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Οι γονείς σου δηλαδή είχαν αντίρρηση να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;

Για την μητέρα μου ίσως να ήταν λίγο πιο δύσκολο. Ο πατέρας μου βέβαια ήταν πάντα καλλιτεχνική φύση, αν και ήταν πολιτικός μηχανικός. Η καταγωγή του άλλωστε ήταν από την Κέρκυρα. Από τον πατέρα μου έλαβα τα πρώτα ερεθίσματα για την τέχνη. Ο ίδιος τραγουδούσε, αγαπούσε πολύ την μουσική, πηγαίναμε μαζί θέατρο, με πήγαιναν στο Λύκειο Ελληνίδων για να διδαχθώ ελληνικούς χορούς. Έτσι ο ίδιος δεν αντιστάθηκε σθεναρά στην επιλογή μου.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Σε έχουμε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους. Πιστεύεις ότι είναι κάτι που σου ταιριάζει ή εκεί σε έχει οδηγήσει η πορεία σου;

Έχω κάνει πάρα πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι ρόλοι μου στην τηλεόραση που ήταν κυρίως κωμικοί είναι αυτοί που σε καθορίζουν στα μάτια του περισσότερου κόσμου. Από τη δική μου μεριά όμως πιστεύω ότι ένας καλός ηθοποιός οφείλει να τα κάνει όλα καλά. Τώρα τι θα του ταιριάξει καλύτερα είναι κάτι που θα το βρει στην πορεία. Εγώ λοιπόν δεν έχω καταλήξει αν είμαι κωμική ή δραματική ηθοποιός, ακόμα το ψάχνω, και είμαι χαρούμενη που υπάρχουν ακόμα πράγματα να εξερευνήσω.

Για την ώρα αυτό που με ευχαριστεί είναι να υπάρχει ένα πολύ καλό κείμενο. Το κείμενο είναι το έδαφος πάνω στο οποίο θα πατήσεις. Αν αυτό λοιπόν έχει λακούβες, εσύ δεν μπορείς να προχωρήσεις. Όσο και να προσπαθείς να το “κλέψεις”, ο κόσμος κάποια στιγμή, σίγουρα θα το αντιληφθεί.

Που μπορούμε να σε δούμε αυτό το καιρό;

Συνεχίζω στο πολύ επιτυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ “Το σόι σου”. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 09:30μμ., στην παράσταση “Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγκας”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έως τις 09 Φεβρουαρίου ’19. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην παράσταση “Τοκ – Τοκ”, στο Θέτρο Ήβη, στην οδό Σαρρή.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Πως αποφάσισες να πρωταγωνιστήσεις σε ένα μονόλογο, όπως αυτό της παράστασης “Οι περιπέτειες μια λογίας ρέγκας”;

Η αλήθεια είναι ότι ο μονόλογος είναι κάτι αρκετά δύσκολο και αυτό με αγχώνει. Όπως προείπα όμως με ενδιαφέρει να υπάρχει ένα καλό κείμενο και το κείμενο του Κωνσταντίνου Δέδε είναι εξαιρετικό.

Η λογία ρέγκα, κάνει ευχάριστες σκέψεις ή συγκινητικές;

Και τα δύο. Υπάρχουν πολλές κωμικές στιγμές αλλά και κάποιες δραματικές.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Σε πλησιάζουν οι άνθρωποι στο δρόμο και ποια είναι η δική σου αντίδραση;

Υπάρχουν άνθρωποι που με κοιτάνε, με παρακολουθούν αλλά δεν τολμούν να μου μιλήσουν. Άλλοι πάλι έρχονται και με αγκαλιάζουν σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε άνθρωποι και η διάθεσή μου είναι διαφορετική κάθε μέρα. Όμως καταλαβαίνω ότι αν και εμένα είναι η καθημερινότητά μου για τον άνθρωπο που θα με συναντήσει είναι μόλις 3 λεπτά από τη ζωή του και γιαυτό δεν θέλω να χαλάσω την δική του στιγμή.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Ο κόσμος επηρεάζεται από το κωμικό στοιχείο των ρόλων σου και όταν σε γνωρίζει περιμένει να έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά;

Συνήθως ναι. Το κοινό έτσι σε έχει μάθει και σε έχει συνηθίσει. Στη συνείδησή τους ο ρόλος ταυτίζεται με τον άνθρωπο. Μπορεί να μην αποκλίνει πολλές φορές, αλλά υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο. Σε κάθε ρόλο όμως βάζεις κομμάτια του εαυτού σου.

Συνέντευξη Βίβιαν Κοντομάρη - ηθοποιός

Terry Παγανοπούλου – Φόρεμα Paris Valtadoros
Βίβιαν Κοντομάρη – Φόρεμα KOnDE

Το χιούμορ είναι σημαντικό για την ζωή σου;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για όλους τους ανθρώπους νομίζω είναι σημαντικό. Το χιούμορ σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να έχεις την ικανότητα να αυτοσαρκάζεσαι. Από την άλλη μεριά διαφωνώ κάθετα όταν το χιούμορ χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο. Για παράδειγμα όταν κάποιος το χρησιμοποιεί για να τονίσει, να θίξει και να προσβάλει κάποια δυσκολία που μπορεί να έχει ο συνάνθρωπός του.

Ο σύζυγός σου έχει χιούμορ;

Ναι έχει πολύ χιούμορ, ευτυχώς!

Εσύ έχεις χιούμορ;

Σίγουρα το αντιλαμβάνομαι και το χαίρομαι. Η ίδια πιστεύω ότι χάνω λίγο στο timing. Δηλαδή μπορεί να σκεφτώ αργότερα κάτι αστείο που θα ταίριαζε στην περίσταση, αλλά έχω χάσει την στιγμή. Γενικά υπάρχουν μέρες που έχω τέτοια διάθεση και άλλες πάλι όχι. Επιπλέον υπάρχουν και άνθρωποι που σου ξυπνούν το χιούμορ.

 

“next

Σελίδα 1 από 2