Με ένα εντυπωσιακό show ευρωπαικών προδιαγραφών, o Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στο χώρο της μόδας την Τετάρτη 9 Μαΐου. Δέκα χρόνια αφιερωμένα στη γυναίκα που καθημερινά διεκδικεί την ταυτότητά της. Δέκα χρόνια δημιουργίες για τη γυναίκα που δεν καλουπώνεται στους κανόνες της κάθε εποχής.

 

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο διατηρητέο κτίριο «Β» στην οδό Πειραιώς 260, τμήμα του πρώην εργοστασίου επίπλων Τσαούσογλου που χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Ποτέ μέχρι τώρα το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν είχε φιλοξενήσει ξανά εκδήλωση με κεντρικό άξονα τη μόδα.

Σε μια βραδιά ντυμένη με αισιοδοξία κι ενθουσιασμό, ο σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τη δεκαετή παρουσία του στο χώρο της μόδας παρουσιάζοντας αρχικά τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

Η βραδιά όμως επιφύλασσέ μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Τα φώτα έσβησαν, και ο μυστηριακός χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών έδειξε το βάθος του σε όλους τους καλεσμένους παρουσιάζοντας μια κολεξιόν ακόμα, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Την κολεξιόν για το Χειμώνα 2018/2019. Ιδιαίτερα δερμάτινα και ρούχα σε έντονο κόκκινο χρώμα και μπρονζέ κυριάρχησαν. Αριστοκρατικά βελούδα αλλά και οι χαρακτηριστικές ανδρόγυνες φόρμες του σχεδιαστή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συλλογή.

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

 

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

 

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

 

O βιομηχανικός, με μεγάλη ιστορία χώρος, ανέδειξε όλα όσα ήθελαν να διηγηθούν οι συλλογές του Στέλιου Κουδουνάρη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σόου Ανδρέας Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε με μοναδική δεξιοτεχνία των τεραστίων διαστάσεων ενιαίο δεύτερο όροφο του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα ιδανικό σκηνικό που μετέφερε τις μνήμες του παρελθόντος αλλά και τα οράματα του μέλλοντος. H ονειρική φιλοδοξία για απόδραση σε ένα κόσμο πολυτέλειας, ή αλλιώς, η ελπίδα για κάτι καλύτερο, εκφράστηκε μελαγχολικά στο «σώμα» του πρώην εργοστασίου Τσαούσογλου. Τo κτίριο είναι ακριβώς στην μορφή που ήταν όταν σταμάτησε την λειτουργία του, με τα υπόστεγά του γκριζωπά, σκουριασμένα, με τζάμια σπασμένα, με οικοδομικά υλικά σκόρπια εδώ και εκεί, με τους υπόκωφους ήχους των μηχανών να συνθέτουν μια εικόνα από τις παλαιότερες εποχές της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής. Tον ολοκληρωτικό συντονισμό στην επικοινωνία και την παραγωγή είχε η Ελίζα Χρυσοπούλου.

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

 

Stelios Koudounaris - 10 Years celebration

 

Ο fashion director Άρης Γεωργιάδης ενσάρκωσε και αποθέωσε με μαεστρία, τη γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη, μια γυναίκα που ακόμη και στις δύσκολες εποχές βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίζει με τις επιλογές της.

Συντελεστές:

Art Direction / Production: Ανδρέας Ιωαννίδης

Fashion Director: Άρης Γεωργιάδης

Communication and Production Coordinator: Ελίζα Χρυσοπούλου

Concept and Graphic Director: Βαρνάβας Φιλίππου

Music: Mark F. Angelo

Make Up Director: Freddy Kalobratsos for Erre Due

Hair: Eimi team

Nails: OPI team

Light Direction: Τάσος Περιδκούρης

Sound Direction: Στρατής Καραδημητράκης

Shoes: Sante for Stelios Koudounaris

Sitting Management: Ελένη Τόρου

Ομάδα Στέλιου Κουδουνάρη (με αλφαβητική σειρά):

Μία Ευγενιάδη, Μαρίνα Μαγκιασβίλι, Πλάτων Παπαγιαννόπουλος, Nadejda Peskenskaia, Φωτεινή Βασιλοπούλου, Νικόλ Ξυλία

Ειδικές ευχαριστίες:

Κύριο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κωνσταντίνο Ζαμάνη, Νικόλ Μουζάκη, Ρένα Πασχάλη, Ioli Duro, Γιάννη Παπαδημητρίου, Νίκα Ιωαννίδου, Βανέσσα Χατζηγιαννάκη, Χριστίνα Οικονόμου, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου.

 

next

Σελίδα 1 από 2