Ένα διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο διοργανώθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton με θέμα: “Longevity: A realistic goal” από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος.

Το Διεθνές Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» διεξήχθει για πρώτη φορά στην Αθήνα, μετά την Ικαρία και τη Σάμο, στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του για τη μελέτη της μακροζωίας, με πρόεδρο τον καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένη επιστήμονες από όλο το κόσμο και τα συμπεράσματά του ήταν πολύτιμα για την επέκταση των γνώσεων των ερευνητών.

H μακροζωία αποτέλεσε και αποτελεί το τελικό ζητούμενο της ιατρικής επιστήμης. Τα αποτέλεσμα των διαχρονικών αυτών επιστημονικών προσπαθειών που αφορούν τα πεδία της βασικής έρευνας, της κλινικής έρευνας, της επιδημιολογίας, αλλά και πολλών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και συναφών επιστημών, έχουν συμβάλει στην εκρηκτική αύξηση του μέσου χρόνου ζωής των κατοίκων του πλανήτη. Σε αυτόν τον τομέα, η χώρα μας έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα αρχίζοντας από την περιγραφή της αξίας της μεσογειακής διατροφής στην μακροζωία και φθάνοντας στην εξελισσόμενη επιδημιολογική μελέτη (μελέτη ‘ΙΚΑΡΙΑ’) που διενεργείται σε μία από τις πέντε ‘μπλε ζώνες’ της γης με τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροβιότητας, το νησί της Ικαρίας. Στα πλαίσια αυτά, το Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια σειρά ετήσιων συνεδρίων για την μακροζωία.

Χορηγός του Διεθνούς Συνεδρίου «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» ήταν τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής, MediΠΡΙΝΟΥ.

Διεθνές Συνέδριο για τη Μακροζωία στην Αθήνα

Αλέξανδρος Πρίνος ( Χορηγός Mediπρινου ), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Αθανάσιος Δημόπουλος

Διεθνές Συνέδριο για τη Μακροζωία στην Αθήνα

Καθηγητής Μ. Πουλέν (M. Poulain)

Διεθνές Συνέδριο για τη Μακροζωία στην Αθήνα

Θεοδόσιος Πελεγρίνης