Αν θέλεις το σπίτι σου να μεταμορφωθεί στο δικό σου ήσυχο, χαρούμενο μέρος,  σε ένα προσωπικό καταφύγιο, σου έχουμε συγκεντρώσει τους πέντε κανόνες των διακοσμητών, που θα ήθελες να ξέρεις κι εσύ!

Το ωραίο σπίτι δεν ακολουθεί οπωσδήποτε τις τάσεις 

 

Μπορείς εύκολα να επηρεαστείς από κάποια ιδέα στο design, που επικρατεί ή από διάφορα προϊόντα για το σπίτι, που αποτελούν τάση. Όμως το καλύτερο είναι να βλέπεις συλλογικά το χώρο του σπιτιού σου κι όχι κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Δεν έχει τόση σημασία, αν θα διακοσμήσεις με κάποιο brand name ή με τα top χρώματα. Κυρίως μετράει το σπίτι σου, να εκφράζει τον δικό σου χαρακτήρα. Βέβαια μπορείς πάντα, να προσθέσεις ένα φυτό στο χολ σου.

Διακόσμησε με βάση τον τρόπο που ζεις

Είναι λογικό να σου τραβάνε την προσοχή υλικά και έπιπλα που έχουν πανέμορφο design, αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουν πραγματικά μια θέση στο σπίτι σου. Η βάση όλης της διακόσμησης θα πρέπει να είναι οι ανάγκες σου και ο τρόπος ζωής σου. Πάντα βέβαια σε συνδυασμό με τη διαρρύθμιση του χώρου σου. Το ζητούμενο της διακόσμησης είναι να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και το σπίτι μας πιο όμορφο.

Ανέδειξε τα αγαπημένα σου αντικείμενα

Πιο παλιά, τα αγαπημένα σου αντικείμενα συνήθως τα έβαζες σε κάποια ντουλάπα, γιατί φοβόσουν  ότι δεν θα ταιριάξουν στην αισθητική του σπιτιού. Όμως οι διακοσμητές πλέον, τείνουν να προβάλουν ιδιαίτερα, αυτού του είδους τα αντικείμενα. Πιστεύουν ότι ένα παλιό, χειροποίητο χαλί  ή ένα κόσμημα της μητέρας σου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικά, κρεμασμένα στον τοίχο.

Χρωματική αρμονία

 

Ένας ακόμη κανόνας των διακοσμητών είναι  η χρωματική αρμονία, αλλά και η μονοχρωμία. Αν θέλεις κι εσύ να αισθάνεσαι ηρεμία στο σπίτι σου, διάλεξε το χρώμα στους τοίχους αλλά και σε αντικείμενα, όπως ένα μαξιλάρι ή ριχτάρι, που σου ταιριάζει καλύτερα.

More is more

 

Τελευταίος κανόνας των διακοσμητών είναι πως το more is more στα έπιπλα,  είναι η καλύτερη επιλογή για τον χώρο σου, ειδικά αν δεν σε εκφράζει ο μινιμαλισμός.

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

Vesper Stylish - She's a Classic

•••
Αν νομίζετε ότι το κλασικό σημαίνει βαρετό τότε είμαι εδώ για να το διαψεύσω. Το κλασικό είναι σικ, κομψό και μπορεί να είναι ακόμη και σέξι...

Vesper Stylish - Weekend Getaway

•••
Επειδή έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τις καλοκαιρινές διακοπές και καλό είναι να κάνουμε μια παύση από τους γρήγορους ρυθμούς τις πόλης, τ...