Η Όλγα Καραβερβέρη είναι μια επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, με μεγάλη καριέρα στο χώρο του νυφικού και του βραδινού φορέματος. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι είναι μητέρα που με μεγάλη δυσκολία, όπως όλες οι μητέρες εξισορρόπησε το κτίσιμο της καριέρας της με τα καθήκοντα της μαμάς. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου έκανε το γεγονός ότι μου μίλησε ως μητέρα προς μητέρα, ακόμα και αν γνωριζόμασταν μόλις λίγες ώρες και αυτό λέει πολλά για έναν άνθρωπο.

Olga Karavarveri - Όλγα Καραβαρβέρη συνέντευξη - VESPER gr Magazine

Πότε ιδρύθηκε ο οίκος Καραβερβέρη;

Εμείς είμαστε η δεύτερη γενιά. Ο οίκος υπάρχει 45 χρόνια τώρα και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την μητέρα του συζύγου μου. Εγώ είμαι 27 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Ξεκίνησα από 18 χρονών, το σπούδασα, εξελίχθηκα μέσα από αυτό, μεγάλωσα μαζί με αυτό και τώρα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση λέω πως πλέον ασχολείται και η κόρη μου με την εταιρία.

Olga Karavarveri - Όλγα Καραβαρβέρη συνέντευξη - VESPER gr Magazine

Επομένως για τον επαγγελματικό σας προσανατολισμός επηρεαστήκατε από το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Ναι, αγάπησα πάρα πολύ τον άντρα μου και αγάπησα πάρα πολύ την δουλειά του.  Οπότε αυτό ήταν καταλύτης πρώτον για να μπορέσω να αφοσιωθώ σε αυτό που κάνω και δεύτερον είχα πολύ καλό δάσκαλο την μητέρα του. Όλο αυτό αργότερα πέρασε σε εμένα, το εξέλιξα και βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

Olga Karavarveri - Όλγα Καραβαρβέρη συνέντευξη - VESPER gr Magazine

Από που αντλείται έμπνευση;

Από αυτό που ζω. Κάνω πολλά ταξίδια και ενημερώνομαι από όλα τα fashion shows που γίνονται ανά την Ευρώπη. Μου αρέσει να παίρνω ιδέες και να τα “ονειρεύομαι” πάνω σε εμένα. Αντλώ επίσης από την καθημερινότητα. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι που θα ήταν εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Για παράδειγμα στην εποχή μας με τις δυσκολίες που την διακρίνουν δεν θα έκανα δημιουργίες κραυγαλέες οι οποίες δεν θα μπορούσε να φορέσει μια γυναίκα. Άλλες φορές με επηρεάζουν και κάποια γεγονότα που μπορεί να συμβαίνουν γύρω μου και με εμπνέουν, οπότε θέλω να δημιουργήσω ρούχα για αυτές τις καταστάσεις.

Olga Karavarveri - Όλγα Καραβαρβέρη συνέντευξη - VESPER gr Magazine

Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι συγκεκριμένοι σχεδιαστές οι οποίοι σας αρέσουν και σας εμπνέουν;

Ναι βέβαια. Οι συλλογές Versace, Armani, Valentino. Δεν το συζητώ για την Coco Chanel όπου έχω μάθει τα πάντα για αυτή. Είναι μια γυναίκα πρότυπο, για πολύ κόσμο φυσικά, όχι μόνο για εμένα.

“next

Σελίδα 1 από 3