Η αρχιτέκτων Παγώνα Κανέλου παρουσίασε στα πλαίσια του 9ου NGFL, που πραγματοποιήθηκε στις 07 – 08 Μαϊου 2022, το νέο της έργο “Guardians”. Η ανήσυχη καλλιτέχνης εμπνέεται από την αρχιτεκτονική που βρίσκεται γύρω μας και μεταφέρει αυτή την ενέργεια σε ένα αιθέριο υλικό, το ύφασμα. Μεταμορφώνει ένα μονοκόμματο κομμάτι ύφασμα, το οποίο δένει επιδέξια με ένα κορδόνι, σε αέρινες σιλουέτες.

Η ίδια λέει για το έργο της: “Τα ενδύματα που παρουσιάζω ως πανοπλίες είναι μια συμβολική αντιμετώπιση της έννοιας της εσωτερικής ισορροπίας και αρμονίας που ενεργούν ως εσωτερικός οπλισμός.

Παγώνα Κανέλου: Παρουσίασε το νέο της έργο "Guardians"

Μια ακολουθία κυματομορφών με διαφορετικές ποιότητες, δημιουργούν «ενδύματα» μεταμόρφωσης.

Στην πραγματικότητα και οι ρόλοι που βιώνουμε ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα μοναδικό ένδυμα αλλά ανήκουμε στο ίδιο περιβάλλον. Ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε είμαστε μέλος ή συνδημιουργός του ίδιου έργου. Πολλές φορές μάλιστα στην διάρκεια της ζωής μας αλλάζουμε ενδύματα-ρόλους καθώς κινούμαστε στον χρόνο.

Παγώνα Κανέλου: Παρουσίασε το νέο της έργο "Guardians"

Ένας φόρος τιμής σε εκείνους τους φύλακες της γνώσης που με αγάπη, καρτερία και αυτοθυσία ανοίγουν τις πύλες σε εκείνους που το αποζητούν και έχουν την δύναμη να τις περάσουν.”

Παγώνα Κανέλου: Παρουσίασε το νέο της έργο "Guardians"

 

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES