Φέτος οι μέρες με σχεδόν χειμωνιάτικο καιρό μετά τα Χριστούγεννα έμελλε…να συνδεθούν σχεδόν με τις καλοκαιρινές. Τις περισσότερες ανοιξιάτικες, όπως και το Πάσχα τις περάσαμε σπίτι. Αναστοχασμός, χρόνος με τους οικείους, αναπροσδιοριμός στόχων, δοκιμές νέων μαγειρικών συνταγών αλλά και για πολλές από εμάς η αναδιοργάνωση της ντουλάπας μας πρωταγωνίστησαν στις ασχολίες που κάλυψαν τον άξαφνα πολύ ελεύθερο χρόνο μας.

Χρηστικότητα, παλαιότητα, συναισθηματική αξία…Ποια ρούχα άραγε κράτησε η καθεμιά μιας και γιατί; Αλλά και ποια παπούτσια… ; Το μυαλό μας αυτή την εποχή που δειλά δειλά θα ξαναμπούμε σε μια κανονικότητα, πηγαίνει μοιραία σε εκείνο το διαχρονικό ζευγάρι παπουτσιών που αν αφαιρέσεις τον χειμώνα μπορεί να φορεθεί όλες τις υπόλοιπες εποχές.

Ας μάθουμε κάτι περισσότερο και ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα μας ballet flats!

https://www.instagram.com/p/B_XXdmzj2pg/

Άνεση, διαχρονικότητα, κομψότητα. Το κλισέ κατά τα άλλα τρίπτυχο δεν μπορεί να βρει την τέλεια εφαρμογή στο να περιγράψει το πως μπορεί να “λειτουργήσει” αυτό το ζευγάρι παπουτσιών στην γκαρνταρόμπα μας.

https://www.instagram.com/p/gNk4UuDu3-/

Οι περισσότερες θεωρούμε τα παπούτσια μπαλαρίνες, αναπόσπαστο κομμάτι της ντουλάπας και των χαλαρών μας εξόδων ή ακόμη, πολλές φορές και του επαγγελματικού μας ντυσίματος. Συνδέονται νοερά με μια κοριτσίστικη πινελιά στο ντύσιμο μας και παράλληλα μπορούν να φορεθούν άριστα με ένα πιο αυστηρό-κομψό ντύσιμο για να προσδώσουν έναν κομψό αλλά παιχνιδιάρικο στυλιστικό χαρακτήρα.

https://www.instagram.com/p/BztUuL-j4QQ/

Ιστορικά συνδέονται βέβαια με τον χορό και το μπαλέτο και η ύπαρξη τους χρονολογείται ήδη στο 16ο αιώνα, οπότε και ουσιαστικά οι άντρες φορούσαν υποδήματα με αντίστοιχο σχήμα. Kατά τον Μεσαίωνα τα παπούτσια μπαλαρίνες έγιναν εξίσου δημοφιλείς τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, ενώ τον 17ο αλλά και τον 18ο αιώνα εξωστρακίστηκαν από τη μόδα εξαιτίας της ανόδου των ψηλοτάκουνων παπουτσιών.

Τα άνετα παπούτσια όπως τα σανδάλια, τα μποτάκια αλλά και οι μπαλαρίνες έκαναν την επανεμφάνιση τους μόλις τον 19ο αιώνα και ιδιαίτερα το 1957 όταν συνδέθηκαν με την απαράμιλλη κομψότητα της Audrey Hepburn η οποία τα φόρεσε ενσαρκώνοντας ενδιαφέροντες ρόλους σε διάφορες ταινίες.

Μάλιστα το 1947 η Rose Repetto, της πασίγνωστης έως και σήμερα ομώνυμης εταιρείας δημιούργησε το πρώτο ζευγάρι μπαλαρίνες της. Ειδικά όταν η Brigitte Bardot φόρεσε ένα ζευγάρι μπαλαρίνες της συγκεκριμένης εταιρίας οι πωλήσεις της κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν.

Σήμερα αν και εν μέρη προσανατολισμένες στην γαλλική φινέτσα, δεν λείπουν από την ντουλάπα σχεδόν καμίας γυναίκας. Φτιαγμένες με διαφορετικά, υλικά και χρώματα προσδίδουν χαρακτήρα στις εμφανίσεις μας, ενώ οι παραλλαγές τους από  εταιρείες που αγαπάμε είναι αμέτρητες.

https://www.instagram.com/p/B4rR0ZlHfxY/

Για να είμαστε ειλικρινείς, λίγο παραπάνω μας έχουν κλέψει την καρδιά οι προσωποποιημένες μπαλαρίνες που φέρουν τα αρχικά μας και μας θυμίζουν να είμαστε ο εαυτός μας σε κάθε μας βήμα!

https://www.instagram.com/p/B2y3CaRD6iA/