Στις 6 και 7 Αυγούστου ο Πασχάλης Τόνιος, μετά την μεγάλη επιτυχία στο Παλλάς, θα παρουσιάζει το μουσικό του έργο «Σουρής ο σατιρικός ο προφητικός» στην γενέτειρα πατρίδα του Σουρή, τη Σύρο.

Πασχάλης Τόνιος, Γρηγόρης Βαλτινός, Βασιλική Καρακώστα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θεατρικού Ομίλου της Σύρου «Ο Σουρής» Γιάννης Δεσύπρης, Γιώργος Βαρθαλίτης, Γιάννης Παλαιολόγου, Βιργινία Χαρμπάτση, το φωνητικό σύνολο «Φωνές της Σύρου» και ο Γιώργος Μιχαλάκης.

Μαζί με το έξοχο μουσικό σύνολο, στο βιολί ο Κυριάκος Γκουβέντας.

Ο Πασχάλης Τόνιος στο Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Σύρου

Μια μοναδική μουσικο-αφηγηματική παράσταση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Γεώργιου Σουρή, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το έργο του «Η καθαίρεσις» που πρωτο-παρουσιάστηκε το 1901 στο θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία του ιδίου του ποιητή.

Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων αποτελεί έμβλημα της οικονομικής και πολιτιστικής άνθισης της Ερμούπολης του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που κατασκευάστηκε μόλις μέσα σε δύο έτη (1862-1864), και γνώρισε χρόνια χρυσής ακμής φιλοξενώντας στη σκηνή του διακεκριμένους καλλιτέχνες και θιάσους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2014, συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής περνώντας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με στόχους εκτός από τη φιλοξενία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του.

Το μουσικό έργο του Πασχάλη Τόνιου είναι βασισμένο στην σατιρική ποίηση του «Αριστοφανικού» ποιητή Γεώργιου Σουρή, ο οποίος με το αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος και αφοπλιστικά αληθινός.