Η Patricia Field, μπορεί να έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό για τις στιλιστικές της υπερβάσεις, μέσα από την σειρά: ‘’Sex and the City’’ , αλλά η ίδια μετράει ήδη πέντε δεκαετίες στο χώρο του ενδύματος, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται και μία από τους μεγαλύτερους οραματιστές της μόδας, με πολλά βραβεία στο ενεργητικό της για την φιλοσοφία της, που αναδεικνύει το διαφορετικό, αλλά παράλληλα δίνει ιδιαίτερη σημασία και στο προσεγμένο.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν την Patricia Field μοντέρνα, η ίδια δεν αποδέχεται αυτόν τον τίτλο, καθώς δεν ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, αλλά την ενδιαφέρει το όποιο στυλ να είναι διαχρονικό και να επενδύει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Εμείς συλλέξαμε 3+1 στιλιστικές συμβουλές από την Patricia Field, έχοντας σαν γνώμονα την ιδεολογία της, για το διαχρονικό αλλά και το ποιοτικό:

  1. Accessories: ‘’ Τα αξεσουάρ μπορεί να σου απογειώσουν το στυλ, αλλά μπορούν και να στο καταστρέψουν.’’

 

Τα αξεσουάρ είναι μια εύκολη λύση που όμως μπορεί να σε σώσει! Πρόσθεσε στην συλλογή σου πολλά αξεσουάρ, γιατί η μόδα των ρούχων είναι περιστασιακή και αντί να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε πληθώρα ρούχων, που πολλές φορές ξεμένουν στην ντουλάπα, προτίμησε να επενδύσεις σε αξεσουάρ. Βάλε στην συλλογή σου κυρίως τις ζώνες. Αν τη δέσεις κάτω από το στήθος, τότε τα πόδια σου θα φαίνονται ψηλότερα, αν τη δέσεις στη μέση, μπορείς να πετύχεις μία σέξι εμφάνιση. Επίσης, δοκίμασε τα καπέλα, σε ένα κλασσικό στυλ, ένα καπέλο είναι το πρώτο που θα προσέξει κάποιος και σίγουρα θα κάνει τη διαφορά.

02_Field_12_VESPER gr Magazine

Source: Pinterest

  1. Recycle art: “Δεν πετάμε τίποτα’’

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και τα παλιά σου εσώρουχα μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να τα φορέσεις; Αν, λοιπόν, έχεις κομπινεζόν, δοκίμασέ το σαν φόρεμα για την παραλία. Ένας κορσές, αλλά και ένα φανελάκι μπορεί να συνδυαστεί με τζιν, με σορτς αλλά και με μία φούστα, ανάλογα με την περίσταση.

03_Field_12_VESPER gr Magazine

Source: Pinterest

  1. Little black dress: ‘’Δες το αλλιώς’’

Το κλασσικό μικρό μαύρο φόρεμα, που λάνσαρε η Channel, αγαπήθηκε ιδιαίτερα λόγω του ότι μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους, αλλά παράλληλα, μπορείς να έχεις κάθε φορά διαφορετικό στυλ. Όμως, αν θες να δώσεις μία ροκ αίσθηση, κάνε ένα total black look, με ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ και σε συνδιασμό με μαύρο κραγιόν.

04_Field_12_VESPER gr Magazine

Source: Pinterest

     +1 κόκκινο μαλλί: ‘’Τα χρώματα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους’’

Αν έχεις ανοιχτό τύπο δέρματος, άσε το κλασσικό ξανθό μαλλί και προτίμησε το κόκκινο. Με ένα στυλ που μπορεί να είναι μέσα στη μόδα το κόκκινο μαλλί θα κάνει τη διαφορά. Ιδιάιτερα αν είσαι τύπος που του αρέσουν οι τολμηροί συνδυασμοί χρωμάτων, το κόκκινο μαλλί θα ενισχύσει το στυλ σου και όπως η ίδια υποστηρίζει :”Οι κοκκινομάλλες μπορούν να φορέσουν τα πάντα”.

05_Field_12_VESPER gr Magazine

Source: Pinterest

Αλλά πάνω από όλα, αυτό που συμβουλεύει :  ‘’Φόρεσε ότι σου αρέσει, χωρίς να σε νοιάζει τι είναι στη μόδα’’ , επιδιώκοντας να αναδείξει την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα, γιατί πάνω απ’ όλα ο κάθε άνθρωπος λέει τη δική του ιστορία μέσα από τα ρούχα του, συμπληρώνοντας πως: ‘’Κάθε γυναίκα πρέπει να ψάξει τη δική της προσωπικότητα και να την εκφράσει ‘’ και ‘’Αν ξέρεις ποιος είσαι, μπορείς να δημιουργήσεις αυτό που είσαι’’.

06_Field_12_VESPER gr Magazine

Source: Pinterest