Είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω από κοντά την Alysia Helming, συγγραφέα του βιβλίου Protogenesis. Με την Alysia έκανα μια υπέροχη συνέντευξη και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γεμάτος όραμα και όνειρα. Θα εξομολογηθώ ότι γνώριζα λίγα πράγματα για την υπόθεση του βιβλίου, αρκετά όμως για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να θέλω να το διαβάσω. Οι υποχρεώσεις όμως με ανάγκασαν να περιμένω τις καλοκαιρινές διακοπές για να το απολαύσω. Είχα διαβάσει την αρχή του βιβλίου και ήταν τόσο ενδιαφέρουσα που είχα μεγάλη αγωνία να το συνεχίσω.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Ελέιν, είναι μια έφηβη από την Αμερική, η οποία χάνει την μητέρα της και βρίσκετε από την μια στιγμή στην άλλη, μόνη της στην Ελλάδα. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τι έχει συμβεί στην μητέρα της μαθαίνει ότι αυτά που γνωρίζει για την ελληνική μυθολογία δεν είναι όλα ψέματα και μπλέκει σε μια εκπληκτική περιπέτεια! Ταυτόχρονα όμως βρίσκει τον εαυτό της “μπλεγμένο” και σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

Terry Paganopoulou reading protogenesis book by Alysia Helming

Ποιος είπε ότι οι ιστορίες για εφηβικούς έρωτες είναι μόνο για τους εφήβους. Και εμείς οι μεγαλύτεροι θέλουμε να θυμηθούμε για μια ακόμα φορά το σκίρτησμα του έρωτα, την έξαψη και το πάθος. Η εκπληκτική περιγραφή της Alysia είναι τόσο ζωντανή που μπορείς όχι μόνο να φέρεις τις εικόνες μπροστά σου αλλά και να τις νιώσεις. Την ίδια στιγμή σε ταξιδεύει σε υπέροχους φανταστικούς τόπους και τοπία που σε μαγεύουν.

Βρισκόμουν στα μισά του βιβλίου και μια στεναχώρια με πλημμύριζε γιατί δεν ήθελα να τελειώσει. Το χειρότερο μάλιστα ήταν ότι γνώριζα ότι το βιβλίο αυτό είναι μόνο η αρχή της ιστορίας. Είμαι ανυπόμονος άνθρωπός. Γι’ αυτό κ δεν μου είναι εύκολο να παρακολουθώ σειρές, θέλω πρώτα να τελειώσει η σειρά και μετά να δω όλα τα επεισόδια μαζεμένα. Στην περίπτωση του protogenesis όμως δεν με πειράζει γιατί μέχρι το επόμενο βιβλίο θα έχω την ευκαιρία να φέρνω στο μυαλό μου την ιστορία ξανά και ξανά, να την πλάθω με την φαντασία μου, τους κόσμους, τις μορφές των πρωταγωνιστών, ώσπου να γίνει η ιστορία “δική μου”.

Alysia Helming

Φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου ένιωσα ικανοποίηση γιατί είχε το ιδανικό τέλος, κλείνοντας έναν κύκλο χωρίς να σε αφήνει στην αγωνία για τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα και ταυτόχρονα ανοίγει έναν άλλο νέο κύκλο κρατώντας το ενδιαφέρον σου αναλλοίωτο για το επόμενο βιβλίο.