Είναι σημαντικό να αφιερώσεις στον εαυτό σου, λίγη ώρα  για να κάνεις lunch break. Αν δεν κάνεις αρκετά διαλείμματα από την εργασία, η παραγωγικότητα, η ψυχική και σωματική σου ευεξία, καθώς  η συνολική σου εργασιακή απόδοση αρχίζει να μειώνεται.

Τα διαλείμματα  είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκουραστείς και ειδικά μετά από ένα γεύμα, θα μπορείς να ανακτήσεις την ενέργεια σου.

Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας, υπάρχουν πολλά οφέλη για ένα διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα. Για να δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις το lunch break, εποικοδομητικό!

πικ νικ lunch break

Όσο ο καιρός είναι ζεστός, μπορείς να κάνεις ένα μίνι πικ-νικ , κοντά στο γραφείο, μαζί με τους συναδέλφους σου. Αυτός σίγουρα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος, να απολαύσετε το φαγητό σας.  Το πικ νικ μπορεί να γίνει  σε ένα πάρκο ή μικρή πλατεία στην περιοχή κοντά στο γραφείο . Προετοιμάστε από την προηγούμενη μέρα τα φαγητά που θα έχετε μαζί σας και είστε έτοιμοι.

Επίσης στο μεσημεριανό σου διάλειμμα,  μπορείς να πας μια βόλτα στον καθαρό αέρα. Ύστερα από τόση ώρα μπροστά στον υπολογιστή  τι καλύτερο από ένα χαλαρό περίπατο, ακούγοντας ταυτόχρονα και την αγαπημένη σου μουσική στο κινητό.

γυναίκα διαβάζει εφημερίδα

Στο μεσημεριανό μου διάλειμμα, όταν έρθει η ώρα να φάω κάτι, μου αρέσει πολλές φορές να διαβάζω ένα βιβλίο, ένα περιοδικό ή ενδιαφέροντα άρθρα όπως αυτό που διαβάζεις τώρα στο {vesper}. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ. Έπειτα θα επιστρέψεις στην ρουτίνα του γραφείο και θα αισθάνεσαι σαν να έχεις  ταξιδέψει.

Τέλος το μυστικό  για να γίνει το lunch break, πιο εποικοδομητικό για σένα, είναι να απολαμβάνεις κάθε φορά αυτό που  νιώθεις ότι έχεις περισσότερο ανάγκη και να μη γίνει μια καθημερινή συνήθεια, και τελικά ρουτίνα! Αυτό μπορεί να είναι ένα γλυκό, ή να πας για μανικιούρ ή για ψώνια στα μαγαζιά.