Βλέποντας ταμπέλες -70% είναι εύκολο να παρασυρθείς σε αγορές που υπό άλλες συνθήκες δε θα έκανες ποτέ και να ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζες σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι (και ποτέ δε θα χρησιμοποιήσεις).

Όποια γυναίκα ισχυριστεί ότι δεν το έχει πάθει ποτέ, λέει ψέματα ή είναι εξωγήινος. Υπάρχει όμως τρόπος να ψωνίσεις στις εκπτώσεις σωστά και έξυπνα, εμπλουτίζοντας τη ντουλάπα σου και σώζοντας την τσέπη σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips.

  1. Κάνε μια λίστα

Άνοιξε τη ντουλάπα και τα συρτάρια σου, δες τι έχεις και στη συνέχεια γράψε σε ένα χαρτί τι σου λείπει από βασικά κομμάτια (ένα μαύρο μπουφάν, ένα τζιν σε ίσια γραμμή, μια μακριά φούστα, κτλ), ποια ρούχα φοράς περισσότερο και είναι πιθανό να χρειαστούν αντικατάσταση λόγω φθοράς σύντομα, αλλά και ποια κομμάτια σου λείπουν για να ολοκληρώσεις το styling σε κομμάτια που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου.

sales smart Shopping

  1. Κάνε έρευνα αγοράς

Αφού έχεις σημειώσει τι χρειάζεσαι και τι θέλεις, βγες μια βόλτα στα μαγαζιά πριν μπουν οι εκπτώσεις. Τσέκαρε κομμάτια που σου αρέσουν, δοκίμασέ τα και σημείωσε τις τιμές. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις την πραγματική έκπτωση (αν υπάρχει) καθώς πολλά μαγαζιά αλλάζουν την αρχική τιμή για να φαίνεται μεγαλύτερη η έκπτωση, αλλά και να γλιτώσεις χρόνο αφού θα πας να ψωνίσεις στοχευμένα.

  1. Μην ξεγελιέσαι από την έκπτωση

Όσο καλή κι αν είναι η τιμή, όσο τρελή ευκαιρία κι αν σου φαίνεται αφού από 539€ κοστίζει μόλις 49€ το φούξια δερμάτινο σακάκι με τις γούνινες λεπτομέρειες που κοιτάς, σκέψου αν θα το κοίταγες και χωρίς την έκπτωση. Πόσες φορές έχεις αγοράσει κάτι που βρήκες σε φανταστική τιμή και δεν το φόρεσες ποτέ γιατί πολύ απλά δεν ήταν το στιλ σου και δεν ήξερες πώς να το φορέσεις; Αν αγοράσεις κάτι που θα μείνει στην ντουλάπα, δεν χτύπησες ευκαιρία, απλά πέταξες τα λεφτά σου από το παράθυρο.

sales smart Shopping

  1. Μην αγοράζεις τίποτα που δε σου κάνει

Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι να σκεφτείς «θα αδυνατίσω και θα μου μπει» μιας και τις περισσότερες φορές αυτό παραμένει ένας ευσεβής πόθος. Το δεύτερο μεγάλο λάθος είναι «θα το πάω στη μοδίστρα να το στενέψει λίγο εδώ, να το κοντύνει λίγο εκεί, να το μαζέψει λίγο στη μέση». Η μόνη μεταποίηση που αξίζει τον κόπο είναι να μαζέψεις τη μέση σε ένα παντελόνι. Οποιαδήποτε άλλη απλά θα ανεβάσει το κόστος του ρούχου που αγόρασες (τσάμπα η έκπτωση) και είναι πολύ πιθανό να μην σου αρέσει ούτε και τότε.

  1. Δώσε προσοχή στην ποιότητα

Πολλά μαγαζιά προσπαθούν να ξεστοκάρουν στις εκπτώσεις κι αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για προϊόντα που έχουν μείνει πολύ καιρό στην αποθήκη. Πριν αγοράσεις οτιδήποτε, έλεγξέ το καλά για τραβήγματα, σκισίματα, λεκέδες, ξεθωριάσματα, ασυμμετρίες και οτιδήποτε άλλο δεν αρμόζει σε ένα καινούργιο ρούχο. Το πληρώνεις, δεν στο χαρίζουν.