Η εποχή που οι περισσότεροι  ωραίοι άντρες της υποκριτικής, προέβαλαν μονάχα μια “ωραία εικόνα”, απέχει παρασάγγας από την σημερινή φουρνιά ηθοποιών. Παράδειγμα ενός τέτοιου καλλιτέχνη είναι και ο ηθοποιός, Γιώργος Παράσχος. Μόλις τον αντικρίζεις, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένας “επικίνδυνα” σαγηνευτικός άντρας, αν τύχει όμως και τον δεις να παίζει στο θέατρο, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι εξίσου ένας αξιόλογος και πολύ επιλεκτικός ηθοποιός. Περιττό να σας αναφέρω ότι στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση, “Το πιλάφι των Χερουβίμ” που πρωταγωνίστησε και έτυχε να παρακολουθήσω, ήταν χορταστικός. Έπαιζε, χόρευε και τραγουδούσε, εκπέμποντας μια αστείρευτη ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, μεταδίδοντας την στο κοινό, επισφραγίζοντας και εκείνος με τον δικό του τρόπο την επιτυχία της.

Ο Γιώργος Παράσχος, έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραγωγές με μεγάλη επιτυχία, όπως ‘”Λεωφορείο ο Πόθος” (Tennessee Williams), “Πρόβα Νυφικού”, “Οι μάγισσες της Σμύρνης”,  “Παραμύθια Μάντολες”, “Αλέξης Ζορμπάς” κ.α. Ξεχώρισε στην κινηματογραφική ταινία “Bachelor 3”. Επίσης, τον απολαύσαμε σε ουκ ολίγες τηλεοπτικές σειρές, όπως “Με τα παντελόνια Κάτω”, Τρίχες”, “Θα γίνει της Πολυκατοικίας”. Πρόσφατα τον είδαμε και  στις περίφημες “8 λέξεις”, να ξεχωρίζει υποδυόμενος ένα αρκετά  “σκοτεινό” χαρακτήρα. Ο Γιώργος Παράσχος, άνοιξε την καρδιά του στο {Vesper},  μιλώντας μας για εκείνον,  το θέατρο, τις “8 λέξεις” και τα θεατρικά του σχέδια.

Vesper Συνέντευξη: Γιώργος Παράσχος- Ηθοποιός

Ποιος είναι ο Γιώργος Παράσχος πίσω από τα φώτα της κάμερας;

Είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας. Παλεύει κάθε μέρα για το καλύτερο μέσα σε αρκετές αντιξοότητες και κάνει τα πάντα για να βλέπει την κόρη του χαρούμενη.

Πως μπήκε το καλλιτεχνικό μικρόβιο στη ζωή σας;

Όταν συμμετείχα σε μια παράσταση για πλάκα στο θέατρο. Μαγευτικά από αυτόν τον κόσμο και με φαντάστηκα στη σκηνή να προσπαθώ να μεταφέρω συναισθήματα στους θεατές.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που απείχατε τόσο καιρό καλλιτεχνικά;

Δυο χρονιά έμεινα εκτός γιατί ήθελα να ζήσω από κοντά τα πρώτα χρόνια της κορούλας μου.

Vesper Συνέντευξη: Γιώργος Παράσχος- Ηθοποιός

Πως αισθάνεστε, τώρα που επανήλθατε τηλεοπτικά μέσω της πετυχημένης σειράς «8 λέξεις» και πως προέκυψε η συνεργασία;

Ήταν μια πολύ ευχάριστη συνεργασία μου οι 8 λέξεις γιατί δούλεψα με επαγγελματίες και ανθρώπους που έχουν μεράκι. Δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι όλα έτσι, μεγάλη συζήτηση.

Πως θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία σας, με την Ελένη Μενεγάκη;

Απλά καλή, δεν ήμουν πολύ καιρό στην εκπομπή της Ελένης από επιλογή, αλλά πήρα περισσότερα πράγματα από ότι φανταζόμουν.

Ποια ήταν για εσάς η πιο πετυχημένη θεατρική συνεργασία;

“Ζορμπάς” και “Μάγισσες της Σμύρνης”. Κέφι, γέλιο, όρεξη, ιστορίες, βοήθεια, ανάγκη, ψυχοθεραπεία.  Το τέλειο για εμένα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Έχω μία παιδική παράσταση, τον Ηρακλή, που περιμένει τα μέτρα. Περιμένω απαντήσεις και σε κάποιες άλλες προτάσεις. Θα δείξει όμως ο χρόνος.

Τι σημαίνει η λέξη ανταγωνισμός για εσάς;

Το τι σημαίνει είναι μεγάλη κουβέντα, θα έπρεπε όμως να είναι ένας αγώνας με ίσους όρους για όλους, καθαρά για όλους, και με κριτήριο το καλύτερο για τον ρόλο, το αποτέλεσμα.

Vesper Συνέντευξη: Γιώργος Παράσχος- Ηθοποιός

Έχετε κάποιες αγαπημένες ασχολίες ή κάποια χόμπι;

Αθλητισμός, ταινίες, και  να βλέπω τους φίλους μου γιατί πλέον είναι ήταν μία ευχάριστη ασχολία που δεν την έχω πια.

Τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένο;

Ότι με ευχαριστεί. Μπορεί να είναι ένα χαμόγελο που το έχω προκαλέσει εγώ σε κάποιον. Γενικά, απλά πράγματα που λόγο τον υποχρεώσεων και των αναγκών μας τα έχουμε χάσει, τα έχουμε ξεχάσει.

Ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που σας τραβούν στους άλλους ανθρώπους και ποια σας απωθούν;

Αυτό είναι, και θέλει μεγάλη συζήτηση. Θα σου πω όμως ότι διώχνω από κοντά μου ανθρώπους που δεν έχω να δώσω και να πάρω τίποτα. Ειδικά τους ανθρώπους “βαμπίρ” που σου ρουφούν όλη την ενέργεια, εκεί τρέχω! Και φυσικά τους χαζούς. Δικαιολογώ την άγνοια, όχι όμως την χαζομάρα.

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES