Η ποιότητα της δουλειάς του Σχεδιαστή Μόδας Stylianos είναι πλέον γνωστή και αναγνωρισμένη στην Ελλαδά, αυτό όμως που δεν γνωρίζει το κοινό, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο πηγή έμπνευσης. Ο Stylianos είναι ένας οραματιστής που βάζει υψηλούς στόχους στην ζωή του και τους πετυχαίνει. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού ο ίδιος δεν επαναπαύεται στο ταλέντο του αλλά εργάζεται σκληρά για να πετύχει τα όνειρά του. Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα δούμε το brand Stylianos να πρωταγωνιστεί και στην Διεθνή αγορά, αφού ήδη έχει κάνει τα πρώτα του επιτυχημένα βήματα. 

Πότε και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το σχέδιο μόδας;

Εγώ θα το πω μοδιστρική γιατί δεν σχεδιάζω απλά αλλά γνωρίζω και να κατασκευάζω μόνος μου τα ρούχα. Από μικρός ήμουν καλλιτεχνική φύση. Χόρευα Break dance, ζωγράφιζα, λάτρευα την μουσική και μάλιστα σπούδασα πάνω στην μoυσική. Ζωγράφιζα λοιπόν πορτρέτα, κυρίως από πρόσωπα του οικείου μου περιβάλλοντος. Ανάμεσα σε αυτά τα πορτρέτα κάποια στιγμή έφτιαξα και μια ζωγραφιά από 5 μοντέλα, νομίζω ότι κάτι σήμαινε αυτό. Από την άλλη δεν ξέρω πόσο με επηρέασε και η ασχολία του πατέρα μου με το κατάστημα νυφικών στη Κρήτη, το οποίο όμως άνοιξε σε μεγαλύτερη ηλικία. Πάντως πειραματίστηκα πολύ με τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Σπούδασα οικονομικά, δούλεψα και σαν μουσικός. Κάποια στιγμή ήρθα στην Αθήνα και ασχολήθηκα με το χρηματιστήριο παρακινούμενος από την τότε σχέση μου, αργότερα όμως κατέληξα στην σχολή Pansik όπου και σπούδασα σχεδιαστής μόδας.

 

Stylianos Rouvakis - Fashion Designer - Interview - Συνέντευξη - VESPER gr Magazine

 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εγκαταλείψετε την καριέρα σας στο χρηματιστήριο και να ασχοληθείτε με την μόδα;

Σαν καλλιτεχνική φύση, τα οικονομικά δεν με γέμιζαν. Είχα και τον πατέρα μου που με καλούσε διαρκώς να δουλέψω κοντά του. Έτσι σιγά σιγά πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την στροφή στην καριέρα μου. Σπούδασα και ξεκίνησα να εργάζομαι στην επιχείρηση του πατέρα μου.

Stylianos Rouvakis - Fashion Designer - Interview - Συνέντευξη - VESPER gr Magazine

 

Αυτή τη στιγμή σας βρίσκουμε να ζείτε και να εργάζεστε στην Αθήνα. Πως προέκυψε αυτό;

Είναι αλήθεια ότι επέλεξα τον δύσκολο δρόμο. Δηλαδή η επιχείρηση του πατέρα μου στην Κρήτη πάει πάρα πολύ καλά. Εγώ όμως αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να ασχοληθώ σοβαρά με το δικό μου brand. Το αποφάσισα το 2011 και το υλοποίησα το 2012 όπου παρουσίασα την πρώτη μου συλλογή με ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και την Δούκισσα Νομικού να λαμβάνει μέρος στο fashion show μου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω ότι είχα την στήριξη του πατέρα μου και στο τεχνικό κομμάτι με την μετάδοση των γνώσεων αλλά και την οικονομική. Η σχέση όμως με τον πατέρα μου ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου στην Αθήνα. Γιατί όταν επέστρεψα από τις σπουδές μου από το Μιλάνο είχα πάρα πολλές ιδέες και ήθελα να δοκιμάσω νέα πιο τολμηρά πράγματα. Ο πατέρας μου όμως σκεφτόμενος τα βάρη της επιχείρησης δεν ήταν έτοιμος να πάρει ρίσκα. Είχαμε διαφορετικές νοοτροπίες αλλά και όνειρα. Έτσι αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να κτίσω το δικό μου brand. Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ και στον Ερωτόκριτο Κιμιωνή, ο οποίος αν και δεν με γνώριζε καλά τότε με βοήθησε πάρα πολύ στο ξεκίνημά μου. Μέχρι που με φιλοξένησε για κάποιους μήνες, αλλά πήρα πολλά πράγματα και από την πνευματικότητά του.

 

Stylianos Rouvakis - Fashion Designer - Interview - Συνέντευξη - VESPER gr Magazine

 

Ποια είναι η πορεία του brand από τότε και πως καταφέρατε να φτάσετε στην σημερινή σας επιτυχία;

Όπως προείπα είχα ένα δυναμικό ξεκίνημα με την παρουσίαση της συλλογής “Antithesis” fw13 στην Athens Xclusive Designers Week. Μια συλλογή με άσπρα και μαύρα σύνολα. Παρεμπιπτόντως οι αντιθέσεις είναι κάτι που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο αλλά και αισθητικά. Δηλαδή θεωρώ ότι μόνο ένα κλασικό νυφικό θα είναι παλιακό, ένα μόνο σέξυ θα βγει χυδαίο, μόνο ρομαντικό θα είναι ανιαρό. Θέλω να υπάρχει συνδυασμός. Επανήλθα λοιπόν την επόμενη σεζόν με την συλλογή “Sayome” SS13 όπου κέρδισα και το βραβείο. Καθόλου τυχαία φυσικά αφού είχα μελετήσει τι δεν έκανα σωστά την πρώτη φορά αλλά ήμουν και προσηλωμένος στον στόχο μου. Δεν είχα άγχος κατά την προετοιμασία της απλά δούλευα πάρα πολύ. Ξεκίναγα το πρωί και τελείωνα αργά το βράδυ. Έφευγα πολλές φορές 3 η ώρα το βράδυ από το atelier και συναντούσα στην διαδρομή φίλους μου που διασκέδαζαν σε κάποιο κουτούκι αλλά όσο και να με καλούσαν να τους συνοδεύσω εγώ έπρεπε να επιστρέψω στο σπίτι να ξεκουραστώ γιατί έπρεπε και πάλι την επόμενη ημέρα να ξυπνήσω νωρίς για να συνεχίσω την δουλειά μου.

 

Stylianos Rouvakis - Fashion Designer - Interview - Συνέντευξη - VESPER gr Magazine

 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας.

Νομίζω ότι οφείλεται σε κάποια γεγονότα που μου έχουν συμβεί και με βοήθησαν να πάρω κάποιες καθοριστικές αποφάσεις για την ζωή μου. Θα σε πάω αρκετά πίσω σε ένα ταξίδι μου στον Καναδά όπου ήταν η πρώτη φορά που έλειψα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την Κρήτη για διακοπές. Εκεί βρέθηκα με έναν φίλο μου ο οποίος έλεγε ότι ήταν ο καλύτερος. Δεν ντρεπόταν να το πει. Αν και το έβρισκα υπερβολικό εκείνη τη στιγμή, παρόλαυτά το μάθημα που μου έδωσε αυτός ο άνθρωπος είναι ότι πρέπει να πιστέψεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου και να τον βοηθήσεις να κάνει πέρα όσα τον κρατούν μακριά από τα όνειρά του. Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα και άφησα πίσω όλα όσα με έκαναν δυστυχισμένο. Ένιωθα καλά με τον εαυτό μου και αυτό άρχισε να έχει αντίκρισμα και στους γύρω μου. Δεν θα σου κρύψω ότι κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο “Το μυστικό” το οποίο με έχει επηρεάσει αρκετά. Από τότε άρχισα να βάζω στόχους, να οραματίζομαι ότι τους υλοποιώ και πράγματι να τους πετυχαίνω. Από τις μεγαλύτερές μου επιτυχίες ήταν η συμφωνία μου με την Σαουδική Αραβία για τις στολές των αεροσυνοδών των private jet της Βασιλικής Οικογένειας. Με επέλεξαν ανάμεσα σε 60 σχεδιαστές απ’ όλο τον κόσμο. Ήταν μια απαιτητική συνεργασία και βούτηξα στα βαθιά αναλαμβάνοντας αυτόν τον μεγάλο όγκο δουλειάς. Χαίρομαι όμως γιατί έμαθα πολλά. Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω και μια πικρία ως προς την Athens Xclusive Designers Week η οποία όχι μόνο δεν με στήριξε όταν κέρδισα το βραβείο και δεν υλοποιήθηκε ποτέ η συνεργασία που υπήρχε σαν έπαθλο αλλά εγώ τους πλησίασα και τους έδωσα μέρος από κάποια μεγάλη δουλειά που είχα αναλάβει. Από τη μεριά μου πάντως ευχαριστώ τους ανθρώπους που με κάνουν να βλέπω τα λάθη μου γιατί μέσα από αυτά μαθαίνω.

 

 Stylianos Rouvakis - Fashion Designer - Interview - Συνέντευξη - VESPER gr Magazine 

 

“next

Σελίδα 1 από 3