Η γκαλερί Domus Art Gallery παρουσίασε την έκθεση “Women Incolors” με τα έργα τέχνης δύο καλλιτεχνών: την Ιταλίδα Giusy Lauriola και την natassa Kaloti Ελληνο-Ιρλανδικής καταγωγής. Από διαφορετικές ρίζες αλλά με παρόμοια ερευνητικά αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει έργα για την έκθεση ως γυναίκες και καλλιτέχνιδες. Από τις ρητίνες της Giusy Lauriola, με ακαθόριστες και ρευστές φιγούρες γυναικών, έως το οξύμωρο ύφος της Natassa Kaloti, που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως μέσο για να αποτυπώσει μια χωροχρονική σφραγίδα στον καμβά.

Στην έκθεση Women Incolors οι δύο καλλιτέχνες έχουν αφήσει γυναικεία πρόσωπα του παρελθόντος να είναι οι μούσες τους και τα έχουν τοποθετήσει στο προσκήνιο της δουλειάς τους.

Women Incolors exhibition - Giusy Lauriola and Natassa Kaloti at Domus Art Gallery

Η Giusy Lauriola στα έργα της ερμηνεύει το θηλυκό σύμπαν που δείχνει τη γλυκύτητα, τη δύναμη, την ευθραυστότητα, τα φωτεινά χρώματα, τον αισθησιασμό και τη δύναμη που περιέχει.

Όπως σημειώνει η Lauriola, “αυτή η νέα σειρά έργων τέχνης είναι το ερευνητικό αποτέλεσμα μέσω της χρήσης ρητινών και χρωμάτων. Ήθελα να δημιουργήσω διαφανείς αλλά κρυμμένες φιγούρες, εύθραυστες αλλά ισχυρές, ξεκινώντας από το εικονιστικό στυλ και φτάνοντας στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Είναι ο τρόπος μου να εκφράσω τη θηλυκή φύση. Αυτός είναι ο λόγος που τις αποκαλώ ρευστές γυναίκες. Ρευστό, γιατί η ρητίνη αντιπροσωπεύει νερό και το νερό φτάνει παντού ».

Women Incolors exhibition - Giusy Lauriola and Natassa Kaloti at Domus Art Gallery

Η Natassa Kaloti έχει ασχοληθεί με τη σειρά “Illusion of Free Will”, η οποία διερευνά εκτενώς την κίνηση, τις εκτυπώσεις, τα μικτά μέσα (χρυσά φύλλα και ακρυλικά) και της κίνησης. Υπάρχει ένα ισχυρό φιλοσοφικό υπόβαθρο που υποστηρίζει αυτό το έργο, το οποίο στη συνέχεια μεταφράζεται στον καμβά με τη χρήση των χορευτών που αφήνουν το αποτύπωμά τους μέσα από μια σύνθεση μιας σειράς κινήσεων, η οποία με τη σειρά της γίνεται το θεμέλιο πάνω στο οποίο εργάζεται και πάλι η καλλιτέχνιδα.

 

FB: @domusartgalleryathens

WebSite: www.domusartgalleryathens.com

Address: Amalthias,2 Vouliagmeni 16671 (Athens) Phone: +306907477997

The exhibition extended until June 30th