Δεκαέξι καλλιτέχνες εμπνέονται από την φύση και παρουσιάζουν μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Ανθογραφίες”, σε επιμέλεια Σοφίας Μπόμπολη, στον Χώρο Τέχνης “Ship Art” ( Κηφισοδότου 19, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα).

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 και ώρα 08:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Ώρες λειτουργίας : Τρίτη 07:00 – 09:00μμ. – Πέμπτη 05:00 – 09:00μμ. – Σάββατο 03:00 – 06:00μμ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι :

Αρβανιτίδου Ασημίνα,   Αρδαβάνη Ελένη,    Αυλωνίτη Βασιλική,  Κάββουρα Χριστίνα, Καττέ Μαίρη, Κυρώζη Έβη, Μακρής Φώτης,    Μουλντή Δήμητρα, Μπλούκος Παναγιώτης, Μπόμπολη Σοφία, Γεωργία Παπαμάρκου, Παπουλίδου Γκαλίνα, Ποπώλη Ζωγραφιά, Στάμου Χρυσή, Στίνη Αναστασία, Τριάντη Μάρθα.

Η Ιστορικός Τέχνης κα Μαρία – Μόσχα Καρατζόγλου λέει για την έκθεση:

“Αντλώντας έμπνευση από αυτό το ανεξάντλητο corpus της ιστορίας της τέχνης, αλλά και εμπιστευόμενοι την φυσική τους ροπή προς τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαπραγμάτευσης του μοτίβου των ανθέων και πληρώντας τα προσωπικά τους αισθητικά κριτήρια, 16 καλλιτέχνες του σήμερα καταθέτουν τη δική τους πρόταση για την ανθογραφία.

Τα άνθη, δώρα της φύσης στον άνθρωπο, από τη μία τέρπουν τις αισθήσεις, όραση, αλλά και όσφρηση και αφή και από την άλλη, με τη συμμετοχή τους στον αέναο κύκλο της ζωής- μας οδηγούν σε συνειρμικές διαδρομές σχετικά με την ζωή και την ύπαρξη. Το δίπολο οπτικές ποιότητες – νόημα είναι αυτό που δίνει λόγο ύπαρξης στην τέχνη, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το να στραφεί η τέχνη προς την απεικόνιση των ανθέων είναι σχεδόν αναπόφευκτο.”

Έκθεση "Ανθογραφίες" - Σοφία Μπόμπολη - VESPER gr Magazine Έκθεση "Ανθογραφίες" - Σοφία Μπόμπολη - VESPER gr Magazine