Δίπλα στα ονόματα παγκοσμίους φήμης όπως o Jason Wu και ο Jean Paul Gaultier, τώρα μια Ελληνίδα σχεδιάστρια δημιουργεί για την  Atelier Swarovski

Η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη σε συνεργασία με την Atelier Swarovski δημιουργεί μια συλλογή κοσμημάτων αποκλειστικά για την Ελλάδα, εμπνευσμένη από το νησί των ανέμων, την Μύκονο  Η Atelier Swarovski, με αυτή τη συνεργασία ξεκινά την πρώτη από τις φιλανθρωπικές συλλογές Resort Collections, αποκλειστικά σε προορισμούς ανά τον κόσμο.

Atelier Swarovski σε συνεργασια με Themis Z

 

Η Κα. Ζουγανέλη, εμπνευσμένη από το “Ματάκι” – το παραδοσιακό ελληνικό σύμβολο που διώχνει την κακοτυχία και την αρνητική ενέργεια, έχει σχεδιάσει ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές γούρι.
Γνώριμα χαρακτηριστικά της επωνυμίας Themis Z, παίρνουν μορφή στη συλλογή μέσα από τα επιχρυσωμένα ελλειψοειδή μοτίβα και δημιουργούν μια σειρά από κομμάτια που θυμίζουν τη δεκαετία του  ‘60 .

Η συλλογή αποτελείται από 11 κομμάτια και περιλαμβάνει κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια. Σε κάθε κομμάτι τα κρύσταλλα είναι τοποθετημένα με το χέρι, χρησιμοποιώντας την τεχνική Pointiage της Swarovski. Χρώματα όπως το γαλαζοπράσινο του ζαφειριού και το πράσινο της φτέρης χρησιμοποιήθηκαν εξαιτίας των πανέμορφων τοπίων της Μυκόνου.

Atelier Swarovski σε συνεργασια με Themis Z

Nadja Swarovski, Θέμις Ζουγανέλη

 

Αυτή η συνεργασία, όπως αναφέρθηκε, είναι η πρώτη της φιλανθρωπικής συλλογής Resort Collections της Atelier Swarovski, μια σειρά συλλογών σχεδιασμένη από γυναίκες με έμπνευση που αντανακλούν το πνεύμα διαφορετικών προορισμών σε όλη την υφήλιο. Σαν τμήμα αυτών των συνεργασιών, η Atelier Swarovski θα δωρίζει σε φιλανθρωπίες επιλεγμένες από την εκάστοτε σχεδιάστρια, που θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία. Για την Atelier Swarovski από τη Themis Z Collection, θα δοθούν κέρδη στο HOPEgenesis, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που προσφέρει δωρεάν ιατρική υποστήριξη για την υγεία των εγκύων και νέων μητέρων στη Ελλάδα.

«Ήταν ένα αξιοθαύμαστο ταξίδι το να συνεργάζομαι με την Atelier Swarovski για να δημιουργήσω συλλογή κοσμημάτων που δίνει ζωή στο πνεύμα της Μυκόνου. Τα σχέδια μου σκοπεύουν να συλλάβουν τα όμορφα χρώματα και τη ζωντάνια του νησιού μέσα από τη λάμψη των κρυστάλλων Swarovski, σε μοναδικά κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα και είναι διαχρονικά στη μόδα. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο σπουδαίο είναι ότι από αυτή τη συνεργασία θα επωφεληθεί το  HOPEgenesis,ένας φιλανθρωπικός οργανισμός του οποίου είμαι ένθερμη οπαδός».  Τόνισε η ιδρύτρια της εταιρίας Themis Z.

Επίσης, η  Nadja Swarovski, Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Swarovski, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι με τη νέα συλλογή της Atelier Swarovski, Resort Collections και με την καινούρια συνεργασία μας με τη Θέμη Ζουγανέλη. Αυτά τα κομψά κομμάτια συλλαμβάνουν τη μαγεία του νησιού της Μυκόνου και στηρίζουν την εμπνευσμένη δουλειά του HOPEgenesis για  τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και τις μητέρες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.”

Atelier Swarovski σε συνεργασια με Themis Z

 

Η συλλογή  ‘Atelier Swarovski by Themis Z Collection’ θα είναι διαθέσιμη από ανεξάρτητα καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα από τον Ιούλιο 2018 και στο atelierswarovski.com από το Φθινόπωρο 2018.