Στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου “SPHINX Το ακατάλυτο ερώτημα”, στην Dépôt Αrt gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι), πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση από 20 σημαντικούς Κινέζους εικαστικούς, με έργα τους που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής και φιλοξενίας τους στην Αθήνα και στην Ύδρα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ανάμεσα στους Κινέζους ζωγράφους, έργα τους παρουσίασαν και δύο διεθνώς διακεκριμένοι ζωγράφοι, η κα YAN PING και ο κος WANG KEJU.
Πρόκειται για μία συνεργασία της DépôtΑrt gallery με τον Παννελήνιο Σύλλογο Κινέζων υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, την CAFA (Central Academy of Fine Arts) του Πεκίνου και την Ανώτατη Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσίες ήταν η επίσκεψη του κου Μάνου Στεφανίδη, Ιστορικού Τέχνης και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών , ο οποίος ήρθε με τους μαθητές του και συνομίλησαν με τους Κινέζους ζωγράφους, η ομιλία του κου Γιάννη Σκαλτσά που εκπροσωπούσε την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο χαιρετισμός του Chen Binglei Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κινέζων.
Οι συμμετέχοντες Κινέζοι ζωγράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και ευχαρίστησαν θερμά κατά την διάρκεια της βραδιάς τις συντονίστριες του προγράμματος κες Γωγώ Κολυβήρα και Αnna Zhang.
Πληροφορίες
Dépôt Αrt gallery,
Νεοφύτου Βάμβα 5,
106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ :+30 210 3648174
e-mail:info@depotgallery.gr
Facebook:depotgallery.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 –17:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Η κα Γωγώ Καλυβήρα με τους καλλιτέχνες κα Yan Ping εκ δεξιών της και κο Wang Keju εξ’ αριστερών της.
Terry Paganopoulou {vesper} editor in chief με τον κο Λαζάρου εκ δεξιών της και τον Καλλιτέχνη κο Νίκο Γιαβρόπουλο εξ’ αριστερών της
Terry Paganopoulou με την καλλιτέχνιδα κα Nina Aspeta
Photography by : Maria Naoum





Leave a reply