Ένα διήμερο ευεξίας με πρακτικές Yoga, εναλλακτικών θεραπειών προσώπου και σώματος, διοργάνωσε η εξειδικευμένη ομάδα του iSoul Yoga, στο Open Weekend που έγινε στο , στην Κηφισιά.

Το διήμερο της ευεξίας του iSoul Yoga & Wellness είναι το πρώτο από μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων, ανοιχτές προς το κοινό, με σκοπό να καθιερώσει στην συνείδηση μας την αναγκαιότητα της διατήρησης της υγείας μας μέσα από την άσκηση και τις εναλλακτικές θεραπείες.

Για την σημασία της πρόληψης στην υγεία μας και της διατροφής μας, ενημέρωσαν το κοινό, οι διακεκριμένες γιατροί Μαρία Παλιατσέα και Μαρία Ψωμά.

Μεταξύ άλλων η γιατρός Ακτινολόγος με εξειδίκευση στους υπερήχους Μαρία Παλιατσέα είπε:

“Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος αποτελεί δείγμα πολιτισμού και σχεδιασμού του ανθρώπου στην ίδια του την ζωή. Το υπερηχογράφημα αποτελεί μια ασφαλή, ανώδυνη και χωρίς ακτινοβολία μέθοδο με υψηλή διαγνωστική αξία και περιλαμβάνει σε ετήσια βάση τον υπέρηχο θυροειδούς, μαστών, άνω και κάτω κοιλίας. Το να προστατεύουμε την υγεία μας σημαίνει πως αγαπάμε την ζωή και προστατεύομε την ποιότητα της.”

Η γιατρός Βιοπαθολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρική της Παχυσαρκίας και Αντίγηρανσης Μαρία Ψωμά αναφέρθηκε στην αξία της διατροφής και επεσήμανε :

“Η σωστή υγιεινή διατροφή και το υγιές σωματικό βάρος αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες της Ιατρικής Αντιγήρανσης η οποία εστιάζει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Σακχαρώδης διαβήτης , καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση , οστεοαρθρίτιδα και αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν να προληφθούν ή ακόμη και αν γίνει διάγνωση να γίνει καλύτερη διαχείριση στην εξέλιξη τους.

Το 40% των ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων (μαστός, ωοθηκών , προστάτης) μπορούν να προληφθούν με μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες , καλούς υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Οπωσδήποτε περιορισμός σε κακά κορεσμένα λίπη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες ( λευκό αλεύρι) και ζάχαρη. Eπίσης είναι απαραίτητο να δίνονται οδηγίες μετά από λήψη ιατρικού ιστορικού και διενέργεια ειδικών αιματολογικών εξετάσεων (www.psoma.gr).Όλα αυτά σε συνδυασμό με σωστή , έμμετρη ποιοτική άσκηση και καλή αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος (μασάζ, σάουνα, yoga), θα οδηγήσουν στο βέλτιστο την υγεία μας”

 

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΙΑΤΣΕΑ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΚΙΑΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΣΜΑΝΗΣ

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΤΙΝΑ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΓΟΠΟΥΛΟΥ

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΦΛΩΡΑ ΣΑΡΔΑΛΟΥ, ΑΙΝΟΛΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ

Διήμερο ευεξίας στο Ολιστικό Κέντρο iSoul στην Κηφισιά

ΣΟΦΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΚΙΑΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

tagged in dpr, isoul