Η Andreea Ali  είναι   μια πολύ γνωστή και έμπειρη  make up artist, YouTuber και influencer, ρουμανικής καταγωγής με έδρα το Παρίσι. Η εμπειρία και κυρίως το ταλέντο της εκτόξευσε την καριέρα της στα ύψη, όταν  δημιούργησε το δικό της κανάλι στο YouTube κάνοντας μαθήματα τεχνικής του μακιγιάζ σε πολύ λίγο χρόνο. Το πρώτο της  βίντεο  make up tutorial στο YouTube “Simple Makeup for Beginners – with Tily Niculae’ κέρδισε ουκ ολίγες διθυραμβικές κριτικές, όπως και το “Makeup Mistakes to Avoid” βίντεο προβάλλοντας διαφορετικά αποτελέσματα και   χρησιμοποιώντας την ίδια μάρκα προϊόντων. Σύμφωνα με την make up artist δεν έχει σημασία πόσο ακριβό είναι ένα προϊον, το μόνο που έχει  σημασία είναι η σωστή τεχνική τοποθέτησης. Η Andrea Ali έχει  στο δυναμικό της μεγάλες συνεργασίες με γνωστά μοντέλα όπως η Thylane Blondeau, που εκπροσωπεί την ” L’Oreal Paris”, έχει επίσης συνεργαστεί με πολλά γνωστά περιοδικά όπως το  ‘Jalouse’ magazine και ‘Vogue Enfants’, έχοντας κοσμήσει τα εξώφυλλα τους. Σύμφωνα με την «γκουρού» του μακιγιάζ  Andrea Ali  όπως αποκαλείτε από τους εκατομμύρια θαυμαστές της, η σωστή τεχνική και οι σωστές αποχρώσεις ανάλογα με την φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μπορούν να μας μετατρέψουν από κοινές θνητές σε καλλονές σε λίγα μόνο λεπτά.

 

MAKE UP FOUNDATION

Όταν διαλέγουμε “make up” πάντα προσέχουμε την απόχρωση του δέρματός μας (tone) όπως  αν έχουμε   ανοιχτόχρωμη, μεσαία, σκούρα η πολύ  σκούρα επιδερμίδα, αλλά επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η υποτόνια  (undertone) απόχρωση. Την υποτόνια απόχρωση μπορούμε εύκολα να την  ανακαλύψουμε αν προσέξουμε τι χρώμα έχουν οι  φλέβες του καρπού μας. Αν οι φλέβες μας έχουν πράσινο χρώμα, τότε ανήκουμε στις ζεστές αποχρώσεις ενώ αν έχουν μπλε χρώμα στις ψυχρές. Από την άλλη αν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εύκολα την υποτόνια απόχρωσή μας, τότε ανήκουμε στην ουδέτερη (neutral) κατηγορία.

 

 

Estee Lauder – Double Wear – Stay in Pace Makeup

 

 

CONCEALER 

Το γνωστό είναι ότι το  concealer μας πρέπει να είναι ένα ή  δύο τόνους πιο ανοιχτό από την απόχρωση του foundation, αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι πρέπει να απλώσουμε ελάχιστη  ποσότητα και μόνο στα σημεία που πιστεύουμε  ότι το χρειαζόμαστε περισσότερο. Συγκεκριμένα κάτω από  τα μάτια, καθώς και τα σημεία που μας κάνουν  να φαινόμαστε κουρασμένες , στο κενό που έχουμε δίπλα στον έσω κανθό του ματιού μας. Οπότε λίγη ποσότητα με τις άκρες των δαχτύλων μας αρκεί και ότι απομείνει το απλώνουμε με ένα πινελάκι στο επάνω μέρος των ματιών.

 

TARTE – SHAPE TAPE™ CONTOUR CONCEALER

 

 

FACE POWDER

Όλες έχουμε την εντύπωση ότι αν βάλουμε πούδρα θα δείχνουμε πιο λαμπερές και πιο ανανεωμένες. Η αλήθεια είναι ότι μια μεγάλη ποσότητα πούδρας αντί να μας δείχνει λαμπερές και όμορφες, θα φέρει  τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς θα τονίσει  τις ατέλειες μας, πράγμα που καμία γυναίκα δεν θα ήθελε. Συμπερασματικά μια μικρή ποσότητα πούδρας τόσο ώστε να σετάρουμε το foundation μας αρκεί. Παίρνουμε ελάχιστη ποσότητα  με την βούρτσα μας και την απλώνουμε απαλά  σε όλο το πρόσωπο, για να σετάρουμε το μακιγιάζ  μας και να δείχνουμε όμορφες και λαμπερές δίχως τόνο υπερβολής.

 

 

 

LAURA MERCIER – TRANSLUCENT LOOSE SETTING POWDER

 

CONTOURING

Πρέπει να διαλέγουμε μια σκούρα απόχρωση  που δεν απέχει πάρα πολύ  από την απόχρωση της επιδερμίδας μας και όχι μια πολύ πιο σκούρα. Το πραγματικό λάθος όμως στο “contouring”είναι κυρίως η λάθος τεχνική. H σωστή τοποθέτηση  του“bronzer” μας πρέπει να γίνεται από την τριχοειδή γραμμή των κροτάφων με απαλές  κινήσεις προς τα ζυγωματικά   συνεχίζοντας  πολύ μεθοδικά, επίσης με απαλές κινήσεις προς το μέτωπο σύριζα στην τριχοειδή γραμμή για να έχουμε ένα  πολύ  φυσικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

Marc Jacobs – O!Mega bronzer coconut perfect tan

 

ΡΟΥΖ (BLUSH)

To ρουζ  (blush) μας κάνει να φαινόμαστε ροδαλές , μας προσδίδει μια γλυκύτητα και συγχρόνως μια  νεότητα. Με λίγα λόγια μας δίνει μια φυσική δροσιά. Όμως όταν βάλουμε λάθος απόχρωση  το αποτέλεσμα  θα είναι πολύ “σκληρό¨. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης  του ρουζ γίνεται ανάλογα με την υποτόνια απόχρωσή μας. Για  παράδειγμα αν η υποτόνια απόχρωση μας είναι λίγο ωχρή τότε  προσπαθήστε να επιλέξετε τις ροδακινί αποχρώσεις  από την άλλη  το ροζ παλ ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις, οι ψυχρές επιδερμίδες πάνε στο πιο έντονο ροζ, ενώ οι θερμές επιδερμίδες ανήκουν στις  πορτοκαλί που έχουν και λίγο ροδακινί μέσα , θα σας κολακεύσουν τόσο που θα είναι λες και σας έχει αγγίξει ο ήλιος . Η  σωστή τεχνική για να βάλετε ένα  ρουζ είναι επίσης πολύ σημαντική, πριν απλώσουμε  το ρουζ  καλό είναι να το  ταμπονάρουμε στο πάνω μέρος του χεριού μας πριν το απλώσουμε στα μάγουλα. Ξεκινώντας βάζουμε λίγη ποσότητα  κάνοντας κυκλικές και απαλές κινήσεις στα μήλα μας. Αν σκεφτούμε ότι κάθε  γυναίκα έχει διαφορετική δομή οστών,  τα ζυγωματικά μας θα έδειχναν  «πεσμένα» αν απλώναμε το ρουζ χαμηλότερα. Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι ένας  έξυπνος και σωστός τρόπος να απλώσουμε το ρουζ είναι σύμφωνα με την δομή των οστών μας και πάντα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

 

 

 

 

Mac cosmetics – powder blush

 

HIGHLIGHTER

To highligter φωτίζει τα  σημεία που χρειάζεται να δώσουμε μια φυσική λάμψη. Όπως και το ρουζ έτσι και το highlighter, πρέπει να το επιλέγουμε σύμφωνα με την υποτόνια απόχρωση  της επιδερμίδας μας. Λαμβάνοντας και πάλι υπόψη μας  την επιλογή της σωστής απόχρωσης βοηθάει να έχουμε το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα. Με το κατάλληλo πινέλο απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα στο υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών μας  και στα τόξα ακριβώς πάνω από τα χείλι μας, πολύ μαλακά.

 

 

 

Marc Jacobs – Glow stick Glistening Illuminator