Είναι κυριολεκτικά η πρώτη φορά που ένα ιστορικό μνημείο σαν και αυτό παραχωρείται για τις ανάγκες μιας ιδιωτικής εκδήλωσης! Και αυτό γιατί οι κανόνες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) είναι αυστηροί, ενώ όλοι θυμόμαστε ότι απέρριψε την αίτηση του οίκου Gucci το 2017, που ζητούσε να παρουσιάσει την συλλογή του στην Ακρόπολη.

Mary Katrantzou

Στις 3 Οκτωβρίου όμως η Μary Katrantzou θα παρουσιάσει την συλλογή της Spring/Summer 2020 σε αυτό το υπέροχο σημείο, κάτι που αποτελούσε όνειρό της εδώ και καιρό. Η διαδικασία διήρκησε 6 μήνες ενώ όπως η ίδια δήλωσε, μόλις πληροφορήθηκε τα ευχάριστα νέα, ξέσπασε σε κλάματα. Η συλλογή αυτή απαρτίζεται από looks εμπνευσμένα από τις τέχνες, τη λογοτεχνία και την επιστήμη της εποχής που χτίστηκε ο ναός.

Mary Katrantzou

Η ίδια επίσης δήλωσε ότι ήθελε εδώ και καιρό να κάνει κάτι αφιερωμένο στην Ελλάδα αλλά η χρονική στιγμή τώρα συμπίπτει και με την αφορμή συμπλήρωσης δέκα ετών παρουσίας της στον χώρο. Μάλιστα ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη– ιδρύτριας του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα καθώς και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών- γιορτάζει φέτος το 30 χρόνια από την ίδρυση του, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες για να ενωθούν οι δυνάμεις τους.

 

Mary Katrantzou

Οι προϋποθέσεις που φυσικά και θα πληροί το fashion show είναι ότι θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι μικρός και ότι θα πραγματοποιηθεί νοτίως του ναού και όχι περιμετρικά, όπως αρχικά είχε ζητηθεί.

 

Mary Katrantzou

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ανυπομονησία το αποτέλεσμα!