Δεν είναι μοντέλα, είναι γυναίκες με προσωπικότητα που εκπέμπουν ομορφιά. Δεν διανύουν την δεύτερη ούτε την τρίτη δεκαετία της ζωής τους αλλά την 5η την 6η, ακόμη και την 7η… Πάνω από όλα όμως είναι αυθεντικές, δυναμικές και ζουν την κάθε όμορφη στιγμή που τους φέρνει η ζωή με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Daphne Selfe 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο στον κόσμο αυτή την στιγμή καθώς βρίσκεται στον χώρο από το 1949. Ποτέ στην ζωή της δε σταμάτησε να νιώθει “νέα”, αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια.

Δεν έχει αποχωριστεί σχεδόν ποτέ τα μακριά της μαλλιά, τα catwalks και τις φωτογραφίσεις σε μεγάλα μέσα αλλά και περιοδικά όπως η Vogue.

Δεν έχει κάνει ποτέ επεμβάσεις ή botox στο πρόσωπο της και αποδίδει το ελιξίριο της νεότητας της στο γεγονός ότι βρίσκει συνεχώς πράγματα και καταστάσεις που την παθιάζουν, προσθέτοντάς της ενέργεια, χαμόγελο και χαρά στην καθημερινότητα της.

Μια αγαπημένη μας από τις πρόσφατες επαγγελματικές της φωτογραφίσεις είναι χωρίς δεύτερη σκέψη εκείνη που πραγματοποίησε για λογαριαμό της Dolce Gabbana.

China Machado

H Noelie Dasouza Machado ή αλλιώς China Machado, υπήρξε μοντέλο, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός.

Ήταν το πρώτο μη λευκό μοντέλο το οποίο εμφανίστηκε σε μεγάλα αμερικάνικα περιοδικά όπως το Harper’s Bazaar.

Αφήνοντας μία γκαλερί που είχε δημιουργήσει επέστρεψε δυναμικά στο μόντελινγκ στην ηλικία των 82.

Πλέον έχει καταγραφεί στις αναμνήσεις μας ως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μεντέλα των 50s και μούσα του Richard Avedon.

Carmen Dell’Orefice

Η θρυλική Carmen Dell’Orefice είναι supermodel και ηθοποιός για περισσότερα από 70 συνεχόμενα έτη και είναι γνωστή στον χώρο της μόδας όσο ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία ενεργά μοντέλα.

https://www.instagram.com/p/BuvrYXpg8N8/

Έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την Vogue σε ηλικία μόλις 15 ετών και μέχρι σήμερα δεν ξεχνά να απολαμβάνει την κάθε όμορφη στιγμή που της χαρίζεται!

Gitte Lee

H Gitte Lee υπήρξε μοντέλο από το 1961 και παντερμένη με τον γνωστό ηθοποιό Sir Christopher Frank Carandini Lee.

Οι όμορφες εικόνες των γυναικών που μεγαλώνουν και ωριμάζουν με χάρη μας γεμίζουν σίγουρα με έμπνευση αλλά και αισιοδοξία.

Μια κομψή, μεγάλη γυναίκα που πρωταγωνιστεί σε μια προσεγμένη διαφήμιση προσθέτει ποιότητα, διαχρονικότητα αλλά και δυναμιτίζει στην εικόνα με έναν τρόπο μοναδικό.