Βλέποντας την τέχνη της Nuriamarq εκτός από τις όμορφες λεπτομέρειες και την υπέροχη διακόσμηση των πορτρέτων της, νιώθεις και μια ζεστασιά. Όχι τυχαία βέβαια αφού χρησιμοποιεί ένα ασυνήθιστο μέσο για την δημιουργία τους, τον καφέ!

Η ίδια μας μιλάει για το πως ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον καφέ και γιατί τον “ερωτεύτηκε”.

“Το όνομά μου είναι Nuria Salcedo Carbonell και μπορείτε να με βρείτε στα social media (Instagram, το Facebook και το Twitter) σαν Nuriamarq. Είμαι Ισπανίδα αρχιτέκτονας και λάτρης της τέχνης.

Λόγω της έλλειψης ευκαιριών στον τομέα της αρχιτεκτονικής, είδα πως το χόμπι μου άρχισε να γεμίζει όλο και περισσότερο το χρόνο μου. Ως αυτοδίδακτη καλλιτέχνης έβλεπα πάντα την τέχνη ως ένα “δεύτερο σπίτι” και το πάθος που έχω για αυτήν με έκανε να θέλω να μάθω τα πάντα γύρω από αυτό. “Δοκιμή και λάθος” ήταν η μέθοδος μου, με άλλα λόγια, ανακάλυψα με την πρακτική τι λειτουργεί για μένα, και ποια τεχνική μου ταιριάζει καλύτερα… Και αυτό είναι που με οδήγησε να αρχίσω την ζωγραφική με τον καφέ. Μετά τη δοκιμή διάφορων τεχνικών και διαφορετικά στυλ εντόπισα μία καλλιτέχνιδα η οποία δούλευε με τον καφέ (Μαρία Α. Αριστείδου) και αποφάσισα να τον δοκιμάσω. Πάντα μου άρεσε να είμαι δημιουργική και ο καφές μου έδωσε πολλές νέες δυνατότητες. Ερωτεύτηκα αυτή την τεχνική μετά την ολοκλήρωση το πρώτου μου έργου και δεν έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ τον καφέ από τότε.

next

Σελίδα 1 από 3