Το ταξίδι της σπονδυλωτής έκθεσης “Olympic Flame 2016” συνεχίζεται και το τρίτο και τελευταίο μέρος της παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29 – Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου).

Την έκθεση, που είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη, επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός. Μετά την παρουσίασή της στο Κτίριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν στο εμβληματικό κτίριο Ηλίου Μέλαθρον όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, σειρά έχει η διοργάνωσή της στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, αποτελούμενη από νέα έργα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι :

Παγώνα Κανέλλου, Γιώργος Παλαμάρης, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Χρήστος Ταβιτίδης, Άννα Τσιβδάρη, Ιάκωβος Φιλίππου, Αντώνης Χανιώτης.

Τα χειροποίητα περίτεχνα φωτιστικά της Σοφίας και του Γιώργου Τρέζου, θα φωτίσουν ατμοσφαιρικά τις αίθουσες της Πινακοθήκης, ενώ θα εκτεθούν εικαστικές εγκαταστάσεις από σκοινί ειδικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες για την έκθεση από τους ταλαντούχους δημιουργούς. Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα παρουσιασθούν τα έργα της ενότητας “ΙΠΠΕΙΣ” του Μιχαήλ Ρωμανού, που εμπνέονται από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα και είναι αφιερωμένα στην επιστροφή των Γλυπτών.

Olympic Flame - Μιχαήλ Ρωμανός - VESPER gr Magazine

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 11 το πρωί, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Εντάσσεται στο πρόγραμμα της 17ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (18-23/6/2016) στο πλαίσιο της οποίας θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη του Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σημείωμα του επιμελητή Μιχαήλ Ρωμανού

Με αφορμή τη φετινή χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και με έμπνευση την Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η εικαστική έκθεση παρουσιάζει μία ενότητα έργων τέχνης που αντλούν τη θεματική τους από την σπουδαιότητα της. Έργα τέχνης καλλιτεχνών της νέας γενιάς, με διαφορετική εικαστική γραφή ο καθένας, συνθέτουν το προφίλ της ιδιαίτερης αυτής καλλιτεχνικής δράσης. Έργα ζωγραφικής, γλυπτά και ψηφιδωτά αλλά και στεφάνια – κότινοι σύμβολα της Ολυμπιακής νίκης και της επιβράβευσης του αγώνα, μεταφέρουν το μήνυμα της οικουμενικότητας και γίνονται σπίθες που διαπερνούν τα γήινα σύνορα και γίνονται ένα με τους γαλαξίες …

Olympic Flame - Μιχαήλ Ρωμανός - VESPER gr Magazine

“OLYMPIC FLAME 2016”

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού 

καθώς επίσης και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός – μουσειολόγος)

Διάρκεια: 23 – 30 Ιουνίου 2016

Opening: Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 11 το πρωί

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 

Φίλωνος 29 (Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 11.00 – 13.00  & 19.00 – 21.00

Σάββατο – Κυριακή 19.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη