Την ομαδική έκθεση με τίτλο “POPeye”, εγκαινίασε η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Κάτω από τον μπλε μυκονιάτικο ουρανό, συναντιόνται ο Andy Warhol με την Marilyn Monroe, ο Πάμπλο Πικάσο με τη Μονά Λίζα αλλά και ο Σούπερμαν, σε ένα φαντασμαγορικό και συνάμα παράδοξο σκηνικό. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες όλων των εποχών, φιλοξενούνται σε μια απίθανη εικαστική αφήγηση, μέσα από τα έργα 13 σύγχρονων καλλιτεχνών.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου 2017.
Πρόκειται για μια ματιά στις σύγχρονες πτυχές του διεθνούς μεταπολεμικού φαινομένου της Pop Art, όπου παρουσιάζονται εικαστικές συνθέσεις με πρωταγωνιστές pop είδωλα και χαρακτηριστικά στοιχεία της μαζικής κουλτούρας.
Η χαρά και η γοητεία συνδυάζονται με το ιδιοφυές χιούμορ και την φαντασία σε ένα εκκεντρικό μίγμα. Τα κοινωνικά και πολιτικά υπονοούμενα, η καυστική κριτική και ο σαρκασμός συχνά κρύβονται ανάμεσα στις πολύχρωμες σκηνές, ως μυστικά όπλα, ωστόσο ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: να γιορτάζουμε την καθημερινή ζωή ενάντια σε όλες τις πιθανότητες!
Τα έργα της εικαστικού Φένυς Μπούζα κέρδισαν τις εντυπώσεις με το μοναδικό τους ύφος, τη ζωντάνια των χρωμάτων και την πρωτοτυπία της τεχνικής τους.
Φένυ Μπούζα, Γιάννης Καλλιγάς (Γκαλερί Σκουφά), Άννα Χασανάκου (Γκαλερί Σκουφά)

Leave a reply