Ένα λευκό πουκάμισο ισοδυναμεί με έναν λευκό καμβά… Ξυπνά την δημιουργικότητα μας, μας χαρίζει απεριόριστες δυνατότητες στον τρόπο που μπορούμε να το συνδυάσουμε και τα outfits που μπορούμε να δημιουργήσουμε ενώ παράλληλα μας εγγυάται την κομψότητα του αποτελέσματος.

Όπως συνέβει με την καπαρντίνα, έτσι και το λευκό πουκάμισο αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που ξεκίνησε την πορεία του από την αντρική γύρω στα 1700 ενώ εξελίχθηκε σε σύμβολο status γύρω στ0 1800. Πως μπορούμε όμως σήμερα να επιλέξουμε ένα ή περισσότερα λευκά πουκάμισα που αναμφίβολα θα διαδραματίσουν ρόλο passepartout για τις καθημερινές μας στυλιστικές επιλογές;

White Shirt - must have item

Milkwhite

Είναι σχετικά απλό. Κάνουμε τα πράγματα εντελώς αντίθετα από ότι θα μας συμβούλευε ένας ειδικός της μόδας. Δηλαδή, πριν από κάθε λογικό επιχείρημα, προτεραιότητα δίνουμε στο ένστικτο μας, ακούγοντας εκείνη την εσωτερική φωνή που σε ορισμένες περιπτώσεις βροντοφωνάζει ότι κάτι είναι ιδανικό για μας, είτε γιατί ερωτευθήκαμε με την πρώτη ματιά εκείνα τα κουμπάκια που μοιάζουν με πέρλες, είτε γιατί μας κέρδισε ένας υπέροχος γιακάς.

Για τη συνέχεια ωστόσο θα σας δώσουμε λίγο πιο χειροπιαστές αποδείξεις για το πότε ένα λευκό πουκάμισο αξίζει να γίνει δικό σας και γιατί. Νούμερο ένα παράγοντας που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι φυσικά το ύφασμα. Πέρα φυσικά από την προφανή και κλασική επιλογή του 100% cotton και την απαλή υφή ενός υφάσματος χωρίς μεγάλο βάρος, θα πρέπει να δώσετε έμφαση και σε άλλα χαρακτηριστικά.

White Shirt - must have item

Zara

Το ιδανικό λευκό πουκάμισο θα πρέπει πρώτα από όλα να εφαρμόζει σωστά στους ώμους σας ώστε να μην ξεπερνά η γραμμή του σε αυτό το σημείο το τελείωμα τους. Επίσης αρκετά σημαντικό είναι να εστιάσετε την προσοχή στον γιακά μόλις το προβάρετε ώστε οι δύο μεριές του να είναι απόλυτα συμμετρικές. Ένα καλό πουκάμισο μπορεί επίσης να γίνει αντιληπτό από λεπτομέρειες όπως είναι τα κουμπιά και οι κουμπότρυπες, προσέξτε αν υπάρχουν τυχόν αστοχίες κατά το κούμπωμά τους. Και αν όλα ως εδώ έχουν πάει καλά παρατηρήστε με προσοχή τα μανίκια, τα οποία θα πρέπει να επιτρέπουν την φυσική κίνηση των χεριών σας χωρίς να την εμποδίζουν, ενώ θα πρέπει να τελειώνουν ακριβώς στο σημείο που η παλάμη σας συναντά τον καρπό του χεριού σας.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό λευκό πουκάμισο, μιας και πρόκειται για κομμάτι “κλειδί” στην γκαρνταρόμπα σας. Αν όχι, γνωρίζουμε ότι οι “κανόνες” της μόδας υπάρχουν για να σπάνε και σε αυτή την περίπτωση ακούστε 100% το ένστικτό σας!

Λευκό Πουκάμισο: Το απόλυτο must-have item!

Massimo Dutti