Ο Alexander Wang σταματάει την συνεργασία του με το οίκο μόδας Balenciaga, όπου ήταν Creative Director από το 2012, και δίνει πλέον όλη του την προσοχή στο δικό του brand. Ο Alexander Wang, ο οποίος συνεργάστηκε με τον οίκο Balenciaga μετά την αποχώρηση του Nicolas Ghesquière, παίρνει πλέον ένα συναινετικό διαζύγιο, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομα του σχεδιαστή που θα τον διαδεχθεί.

Από το 2007 που λανσάρισε την πρώτη του πλήρης γυναικεία κολεξιόν, ο Alexander κέρδισε τις εντυπώσεις και η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει αφού ήταν ο νικητής του Council of Fashion Designers of America (CFDA) / Vogue Fashion Fund Award το 2008. Το 2009 ανακηρύχθηκε Swarovski – Best Womenswear Designer of the Year αλλά και το 2010 στα ίδια βραβεία απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Accessory Design αυτή τη φορά. Για την κατηγορία Accessory Designer βραβεύτηκε και το 2011 πάλι στα CFDA Awards. Την ίδια χρονιά ανοίγει και το πρώτο του flagship κατάστημα στο SoHo της Νέας Υόρκης. Αναπόφευκτα λοιπόν το 2012 θα ερχόταν και η συνεργασία με έναν μεγάλο οίκο όπως ο Balenciaga. Ο Alexander όμως συνεργάστηκε και με ένα πιο οικονομικό brand όπως η H&M, το 2014, σχεδιάζοντας κάποια κομμάτια για την γυναικεία και αντρική κολεξιόν αλλά και κάποια αξεσουάρ.

O Alexander δήλωσε : «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία η συνεργασία μου με έναν οίκο υψηλής ραπτικής στο Παρίσι. Είναι τιμή μου που είχα την ευκαιρία να εργαστώ για αυτόν τον ιστορικό οίκο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καταπληκτική ομάδα μου στον Balenciaga για τη συνεργασία τους και για ό, τι καταφέραμε μαζί, και ανυπομονώ να πάω το δικό μου brand στο επόμενο επίπεδο ανάπτυξής του».

Τέλος στην συνεργασία Wang - Balenciaga - VESPER gr Magazine

 

Τέλος στην συνεργασία Wang - Balenciaga - VESPER gr Magazine