Η πρώτη, μικρή ναι μεν αλλά άκρως σημαντική, λεπτομέρεια που μπορεί να μας βοηθήσει στην αναζήτηση της ιδανικής απόχρωσης κραγιόν, είναι να γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία επιδερμίδας ανήκουμε: στη θερμή ή την ψυχρή.
Όσες έχουμε επιδερμίδα σε ψυχρούς τόνους συνήθως έχουμε λίγο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα από εκείνες με τους θερμούς τόνους, οι οποίες μπορεί να έχουν πιο μελαχρινές ή «χρυσαφένιες» αποχρώσεις.
Αν δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις σε ποιον τόνο ανήκεις τότε μπορεί να είναι ένα μείγμα των δύο παραπάνω.
Αν λοιπόν ανήκεις στους ψυχρούς τόνους σου ταιριάζουν περισσότερο κραγιόν με μπλε ή μοβ αποχρώσεις. Όταν λοιπόν είσαι έτοιμη να επιλέξεις ένα κόκκινο κραγιόν, θα πρέπει να αποφύγεις τις πορτοκαλί αποχρώσεις και προτίμησε τα πιο βαθιά κόκκινα χρώματα.
Αν πάλι ανήκεις στους θερμούς τόνους, το δέρμα σου ταιριάζει περισσότερο με κραγιόν σε θερμές αποχρώσεις όπως το κλασικό κόκκινο αλλά και οι πορτοκαλί αποχρώσεις. Αν έχεις κάτι και από τα δύο, τότε είσαι τυχερή καθώς σου ταιριάζουν τα περισσότερα χρώματα.
Extra tip: Αφού κάνουμε μία εφαρμογή με το κραγιόν στα χείλη μας, ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντηλο και τα πουδράρουμε ελαφρώς, μέχρι να αποκτήσουν matte υφή. Κάνουμε ακόμα μία εφαρμογή με το κραγιόν και τώρα είναι σίγουρο πως θα διαρκέσει για πολλές πολλές ώρες!