Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα συχνό και κοινό πρόβλημα σε πολλούς ανθρώπους. Όταν βλέπουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας, θέλουμε να τους καλύψουμε με κάποιο concealer ή ακόμα καλύτερα να τους εξαφανίσουμε.

μαύροι κύκλοι αγγούρια

Πώς όμως δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι; Η πιο κοινή αιτία είναι αν έχουμε ξενυχτήσει ή αν είμαστε κουρασμένες και δεν κοιμόμαστε καλά για πολλές μέρες. Μπορεί ακόμα να οφείλονται και στα γονίδια μας ή στην έλλειψη μιας ισορροπημένης διατροφής. Όταν μας λείπει κάποια βιταμίνη ή μεταλλικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη C ή ο σίδηρος, τότε εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι ως πρώτη ένδειξη. Σίγουρα όμως και η κούραση της μέρας μπορεί να τους δημιουργήσει, όπως για παράδειγμα αν είμαστε πολλές ώρες στον υπολογιστή μας.

μαύροι κύκλοι

Και πώς αντιμετωπίζουμε τους μαύρους κύκλους; Μπορείς να κάνεις  κάποια θεραπεία, μόνη σου στο σπίτι. Εφαρμόζεις  κρύα φακελάκια από τσάι, κυρίως μαύρο, στην περιοχή κάτω από τα μάτια και τα αφήνεις για δέκα λεπτά.  Αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικές δράσεις που μειώνουν τος μαύρους κύκλους. Επίσης μια καλή λύση είναι το μασάζ με αμυγδαλέλαιο, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

κρέμα για μαύρους κύκλους nivea

Nivea κρέμα για μαύρους κύκλους

Μια δοκιμασμένη μέθοδος είναι να εφαρμόσεις δύο φέτες από αγγούρια, τα οποία έχουν πολλές βιταμίνες και θα σου προσφέρουν ενυδάτωση.  Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και ειδικές κρέμες για τους μαύρους κύκλους, που υπάρχουν αρκετές στο εμπόριο.

LATEST ON BEAUTY