Αν σε ενδιαφέρουν οι ιστορίες επιτυχίας τότε σίγουρα πρέπει να ακούσεις την ιστορία του  Θοδωρή Παντή. Στέλεχος επί δεκαετίας στον Όμιλο Λάτση, ενώ ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μάλα στην επιτυχία  των Εμπορικών Κέντρων, The Mall Athens και Golden Hall, το δεύτερο μάλιστα αναδείχθηκε το καλύτερο εμπορικό κέντρο το 2010. Σήμερα προχωράει σε κάτι νέο, σε μια δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, στον χώρο της αρτοποιίας, με τους Φούρνους Μυλωνάς.

1. Μετά την επιτυχημένη πορεία σας στον όμιλο Λάτση τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τους Φούρνους Μυλωνά;

Όταν ασχολείσαι με τον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να αφουγκράζεσαι το μέλλον του τόπου στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Σήμερα ο κλάδος της αρτοποιίας είναι από τους λίγους που έχουν μεγάλη δυναμική εξέλιξη. Πήρα λοιπόν την απόφαση, νιώθοντας ότι άλλος ένας κύκλος επιτυχιών έκλεισε, να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, επενδύοντας σε κάτι δικό μου. Θεωρώ ότι οι Φούρνοι “Μυλωνάς” με την σωστή στρατηγική θα φτάσουν σε ένα εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης και προσφοράς ποιοτικού προϊόντος που θα τους κάνουν από τους πιο αγαπητούς στο κοινό.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

2. Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα Φούρνοι Μυλωνάς;

Το όνομα Μυλωνάς έχει πολύ μεγάλη ιστορία που ξεκινάει κάπου στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή  όταν ο Ευάγγελος Κατσίμπαλης επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση πετρόμυλων ανοίγοντας τον πρώτο φούρνο της γειτονιάς.

Ερχόμενος στην Ελλάδα, σαν πρόσφυγας στο Αίγιο, αλλάζει το επώνυμό του και επανιδρύει τα μαγαζιά του με το διακριτικό όνομα “Μυλωνάς”. Ο γιος του μεταφέρει την επιχείρηση στην Αθήνα και έτσι ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Πρωτεύουσα. Σήμερα η παράδοση και το όνομα των φούρνων “Μυλωνάς” συνεχίζεται μέσω του εγγονού του Ευάγγελου, τον Γρηγόρη Μυλωνά, αρτοποιός τέταρτης γενιάς.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

3. Τι είναι αυτό που κάνει τους Φούρνους Μυλωνά να ξεχωρίζουν. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο προϊόν;

Οι Φούρνοι Μυλωνάς παντρεύουν την παράδοση με το σήμερα. Το ψωμί και όλα τα αρτοποιήματα παρασκευάζονται σε κάθε κατάστημα με τον παραδοσιακό τρόπο, καθημερινά. Η άριστη τεχνογνωσία που παρέχει η παρουσία του αρτοποιού μέσα στα καταστήματα καθ’ όλη την διάρκεια παρασκευής των αρτοποιημάτων και  του ψωμιού σε συνδυασμό με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, είναι αυτό που διαφοροποιούν τους φούρνους Μυλωνάς.

Η παράδοση, η τεχνογνωσία, τα ποιοτικά υλικά και τέλος η άμεση εξυπηρέτηση και ο σεβασμός στον πελάτη μας, κατασκευάζουν αυτό το «ιδιαίτερο προϊόν» που μας καθιστά ήδη ξεχωριστούς στην καταναλωτική συνείδηση.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

4. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έναν εκσυγχρονισμό στον τομέα της αρτοποιίας. Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση έφερε μια αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρετε στο κοινό;

Σαφέστατα και η οικονομική κρίση έσπρωξε όλους μας προς μία αναβάθμιση και μάλιστα ταχύτατη, σε όλους τους τομείς. Μέσα από την πλεονεκτική αυτή θέση προχωρήσαμε στην διαμόρφωση μίας ολιστικής εμπειρίας που αναγνωρίζει ο εκάστοτε καταναλωτής. Συμπερασματικά η κρίση αποτέλεσε και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο βελτίωσης της εικόνας των καταστημάτων μας.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

5. Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι σας;

Όραμα μας είναι να γίνουν οι Φούρνοι Μυλωνάς η Νο 1 αλυσίδα στην Ελλάδα σεβόμενοι πάντα τον καταναλωτή αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του  και προσαρμοζόμενοι σε αυτές με μέτρο σύγκρισης πάντοτε το χαμόγελο ικανοποίησης του επισκέπτη μας.

Ταυτόχρονα ασχολούμαι και με ένα άλλο project, το Café Bistrot Chez Michel. Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Κολωνάκι έρχεται το νέο μας απόκτημα στην οδό Πανεπιστημίου. Εργαζόμαστε σκληρά για να το καθιερώσουμε ως το νέο στέκι στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τους ρυθμούς της πόλης με την καταπληκτική θέα των Προπυλαίων, εκπληρώνοντας έτσι τις προσδοκίες της περιοχής του Αθηναϊκού CITY.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine

6. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος για να επιτύχει επαγγελματικά;

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της συνάρτησης της ακεραιότητας  με την συνέπεια, τα συστατικά αυτά  δηλαδή  που πρεσβεύουμε, ακριβώς στους Φούρνους Μυλωνάς προσπαθώντας να εκπληρώσουμε όλες τις προσδοκίες του καταναλωτή σεβόμενοι πάντα και το 1 ευρώ που θα μας δώσει.

Θοδωρής Παντής - Φούρνοι Μυλωνάς - Chez Michel - VESPER gr Magazine