Το COSMOTE HISTORY HD τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με ένα μεγάλο διμηνιαίο αφιέρωμα, που περιλαμβάνει συνολικά 18 σειρές και ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της ιστορικής αυτής περιόδου. Το αφιέρωμα θα μεταδίδεται από τις 29/8 έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ στο πλαίσιο των προβολών θα κάνουν πρεμιέρα οι νέες παραγωγές της COSMOTE TV «Μεσοπόλεμος: Από τη συντριβή στην αναγέννηση», «Κληρονόμοι της μνήμης», «Από πατρίδα σε πατρίδα» και ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Μικρές μεγάλες ιστορίες».

 

Οι νέες παραγωγές της COSMOTE TV

 

Την Τετάρτη 31/8 στις 22.00 έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή η σειρά ντοκιμαντέρ «Μεσοπόλεμος: Από τη συντριβή στην αναγέννηση» για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα τα χρόνια του Μεσοπολέμου. Το Σάββατο 3/9 στις 21.00 (προβολή κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00) θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD το docudrama 8 επεισοδίων «Κληρονόμοι της μνήμης». Σε μία βιομηχανική αποθήκη, Μικρασιάτες και Πολίτες πρόσφυγες 2ης και 3ης γενιάς θυμούνται τις διαδρομές των οικογενειών τους μετά την καταστροφή του 1922. Τη Δευτέρα 12/9 (19.45) θα ακολουθήσει η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς  «Μικρές μεγάλες ιστορίες», όπου ακαδημαϊκοί και διευθυντές ερευνητικών ιδρυμάτων σχολιάζουν το καθοριστικό ιστορικό γεγονός, ενώ την Τετάρτη 14/9 στις 20.30, θα μάθουμε, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Από πατρίδα σε πατρίδα», πώς η τραγωδία του 1922 μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε μια νέα χώρα.

 

Ταυτόχρονα με τη μετάδοσή του στο COSMOTE HISTORY HD, το πρώτο επεισόδιο κάθε νέας παραγωγής της COSMOTE TV θα προβάλλεται και μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube.

 

«Μηχανή του Χρόνου»: Επεισόδια αφιερωμένα στη Μικρασιατική Καταστροφή

Από την έναρξη του αφιερώματος, τη Δευτέρα 29/8 και κάθε Δευτέρα έως τις 24/10 στις 21.00, θα προβάλλονται παλαιότερα επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου», αφιερωμένα στο ιστορικό ορόσημο που άλλαξε την εξέλιξη της Ελλάδας. Το παρασκήνιο της μικρασιατικής εκστρατείας, τα πρόσωπα που καθόρισαν την εξέλιξή της, οι μάχες, αλλά και το διπλωματικό θρίλερ με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) είναι μερικά από τα θέματα που τίθενται στο «μικροσκόπιο» της έρευνας του Χρίστου Βασιλόπουλου.

 

Το υπόλοιπο περιεχόμενο του αφιερώματος

 

Στις πρεμιέρες του αφιερώματος περιλαμβάνονται, επίσης, η «Προκυμαία» (Σάββατο 17/9, 22.00), ένα ντοκιμαντέρ που έγινε πραγματικότητα με την υποστήριξη της COSMOTE TV και μας συστήνει την προκυμαία της Σμύρνης, που μέχρι το 1922 αποτελούσε σημείο συνάντησης διαφορετικών εθνικοτήτων. Την Παρασκευή 23/9, στις 20.00 οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε Α’ προβολή το ντοκιμαντέρ «Πόλεις ως… ψυχές» για το πώς η έλευση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία διαμόρφωσε την περιοχή της Αττικής όπως την ξέρουμε σήμερα.

 

Μέσα από το αφιέρωμα, οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν, ακόμα, παλαιότερες δημοφιλείς παραγωγές και συμπαραγωγές της COSMOTE TV, όπως «Ο Μάης του Πόντου», «Η Γενιά του ‘30», και το «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας».

 

Όλες οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τον φάκελο «Μικρά Ασία: 1922-2022» στον δωρεάν, on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES