Δεν είναι λίγες οι φορές που εμπνεόμαστε από το ιδιαίτερο και απόλυτα κομψό στυλ που έχουν οι Γαλλίδες. Αυτή τη φορά μπορεί να μην ασχοληθούμε με τα μεταξωτά μαντίλια, τα φλοράλ φορέματα ή τα oversized πουκάμισα που συχνά χαρακτηρίζουν το απαράμιλλο γαλλικό στυλ αλλά  θα κάνουμε μια αναδρομή στα όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία συναντάμε λίγο-πολύ σε οποιοδήποτε παριζιάνικο σπίτι.

Στα διαμερίσματα του κέντρου του Παρισιού επικρατούν τα ξύλινα πατώματα ενώ την παράσταση κλέβουν τα μικρά μπαλκονάκια με την πανέμορφη θέα.

Στο εσωτερικό τους όμως, στον αντίποδα του σκανδιναβικού design, είναι τα ρομαντικά deco αντικείμενα που κάνουν την διαφορά και που φέρνουν τον παριζιάνικο αέρα μέσα στα δωμάτια.

Για παράδειγμα τα άφθονα βάζα με φρέσκα λουλούδια δεν είναι ποτέ αρκετά για ένα παριζιάνικο σπίτι αλλά ακόμα και σκέτα σε συνδυασμό με άλλα κεραμικά αντικείμενα κάνουν το σπίτι να θυμίζει ενίοτε μια μικρή gallery.

Επιπλέον οι βιβλιοθήκες μοιάζουν κατά κανόνα με ραφιέρες αφού ποτέ μα ποτέ δεν φιλοξενούν μονάχα βιβλία αλλά πλήθος μικροαντικειμένων που κεντρίζουν το βλέμμα των επισκεπτών του χώρου.

Και ένα τρικ που φαίνεται να πιάνει πάντα είναι η καρέκλα του κήπου που κάνει την εμφάνιση της στο σαλόνι δίνοντας μία αίσθησης χαλαρότητας.

Τέλος φυσικά ένα χρωματιστό, vintage χαλί ολοκληρώνει τον ζωντανό πάντα χώρο ενός σπιτιού στο Παρίσι.

Εμείς σας προτρέπουμε να υιοθετήστε άφοβα τις αγαπημένες παριζιάνικες πινελιές για το σπίτι.

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES