Οι περισσότεροι λάτρεις της μίνιμαλ αισθητικής, της απλότητας και της διαχρονικότητας αποτίουν φόρο τιμής στην αρχαία Ελλάδα, στα μοτίβα, τα λιτά στοιχεία, τη μονοχρωμία…

Το σκηνικό που μέσα του εκτυλίσσεται η ίδια μας η καθημερινότητα, είναι το σπίτι μας. Για αυτό και από τον χώρο μας είναι όμορφο να μην λείπουν στοιχεία όπως διάφορα deco items που μας θυμίζουν τις ρίζες και τον πολιτισμό μας.

Τα βάζα είναι το πρώτο διακοσμητικό στοιχείο που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για home decor.

Φυσικά οι επιλογές από βάζα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αμέτρητες, ωστόσο το συγκεκριμένο trend φέρνει στο προσκήνιο τα βάζα με λαβές που θυμίζουν αρχαιοελληνικούς αμφορείς.

Οι λάβες αυτές ήταν κάποτε χρηστικές αφού οι αρχαίοι Έλληνες  χρησιμοποιούσαν αυτά τα αγγεία, συνήθως σε οβάλ σχήμα, για να αποθηκεύουν και να μεταφέρουν κρασί, λάδι αλλά και τρόφιμα.

 

Όλοι μας έχουμε δει διάφορα αγγεία στο χρώμα της τερακότας, με ζωγραφισμένες σκηνές από την καθημερινότητα, τα λεγόμενα και ως μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία.

Στην μοντέρνα τους εκδοχή, τα βάζα αυτά έχουν μία ή περισσότερες λαβές μπορούμε να τα βρούμε σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα, φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά και χρώματα.

Είναι το νέο διακριτικό, αφαιρετικό αλλά σε κάθε περίπτωση… stylish trend που κυριαρχεί στο interior design αλλά και στις τάσεις του που συχνά πια απορρέουν από το instagram.

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES