Χωρίς το ψάθινο καπέλο οι καλοκαιρινές βόλτες στα σοκάκια των νησιών μας δεν θα ήταν οι ίδιες. Η  αίσθηση της σκιάς πάνω στους ώμους μας που δημιουργείται από το αγαπημένο μας ψάθινο καπέλο καθώς περπατάμε ανακαλύπτοντας το ή τα νησιά που θα επισκεφτούμε φέτος, είναι μια στιγμή πραγματικά ανεκτίμητη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Savapile (@savapile)

Η πιο απλή συνήθεια είναι να το φοράμε στην παραλία. Ωστόσο για εμάς αυτό δεν αποτελεί την αγαπημένη μας επιλογή. Αντιθέτως θεωρούμε κάθε ώρα της ημέρας που κυριαρχεί ο δυνατός ήλιος της Ελλάδας κατάλληλη για ένα ψάθινο καπέλο. Ιδανικά συνδυασμένο με ένα minimal, oversized αέρινο φόρεμα.

Μία στυλιστική συμβουλή ακόμα είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω όταν φοράτε μεγάλα καπέλα και αντίστοιχα πάνω όταν φοράτε μικρότερα καπέλα ενώ σε περίπτωση που βραχεί αφήστε το να στεγνώσει άμεσα στον ήλιο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Savapile (@savapile)

Σε κάθε περίπτωση εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα τα ψάθινα καπέλα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, πολλά από αυτά στην Αθήνα.

Στο Savapile για παράδειγμα θα βρείτε χειροποίητα ψάθινα καπέλα ενώ μπορείτε να ζητήστε να σας φτιάξουν ένα καπέλο ακριβώς όπως εσείς το θέλετε. Επίσης στο κατάστημα της Κατερίνας Καρούσου στη οδό Δορυλαίου 17, στο Κολωνάκι, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της σχεδιάστριας Λουκία, θα βρείτε το ψάθινο καπέλο που πραγματικά σας ταιριάζει με τη βοήθεια της. Τέλος στo Blanc Hats θα βρείτε τα πιο πρωτότυπα σχέδια ψάθινων καπέλων, βγαλμένων κυριολεκτικά από σελίδες περιοδικών.

Αναζητήστε το ιδανικό για εσάς και απολαύστε το καλοκαίρι όπως του αξίζει!

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

FEATURED ARTICLES