Η Maria Vytinidou παρουσίασε μια υπέροχη κολεξιόν γεμάτη χρώμα και αισιοδοξία για την Άνοιξη Καλοκαίρι ’16. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την συλλογή και τολμώ να πω ότι δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν μπορούν να μεταφέρουν την πραγματική λαμπρότητα των χρωμάτων. Η κολεξιόν είναι εμπνευσμένη από το μακρινό Περού και η σχεδιάστρια δανείστηκε την ”κουλτούρα” των χρωμάτων, τις υφές των  υφασμάτων, την χροιά των υλικών και μετέφερε την μαγεία και την ατμόσφαιρα των Υψίπεδων στην πρώτη της συλλογή με τον τίτλο ”Cultural Collection”.
Τα υφάσματα που χρησιμοποιεί, μεταξωτά από το Σουφλί και πάντα ενσωματώνει στις δημιουργίες της μοτίβα από την παράδοση και την ιστορία της Κρήτης υφασμένα σε παραδοσιακούς αργαλιούς. Μάλιστα συνεργάζεται με το εργοστάσιο του Γ. Τσιακίρη  στο Σουφλί, το οποίο είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μεταξωτών ειδών στην Ελληνική αγορά από το 1954 μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας έτσι την ποιότητα και την λάμψη του γνήσιου μεταξιού μέσα από ένα σύγχρονο design. Η πολυτέλεια των υλικών εγγυάται την ποιότητα στις δημιουργίες της που συνδυάζονται με άνετες γραμμές.

Maria Vytinidou - SYNTHESIS is our Thesis - 19 axdw - VESPER gr Magazine

Περιμένουμε ανυπόμονα να θαυμάσουμε την νέα της συλλογή με τίτλο “SYNTHESIS is our Thesis” Fall Winter ’16 ’17 που θα μας ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά και η οποία ανακαλύπτει θησαυρούς του παρελθόντος από την εποχή των Αζτέκων και την περιοχή του Μεξικού. Η συλλογή είναι πλούσια σε έντονα χρώματα και ετερόκλητα υλικά σε ύφος modern – eclectic για την δυναμική και σύγχρονη γυναίκα. Θα την δούμε στην 19η Athens Xclusive Designers Week την Κυριακή 10 Απριλίου στις 18:00, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Maria Vytinidou - SYNTHESIS is our Thesis - 19 axdw - VESPER gr Magazine

Παράλληλα όμως με την παρουσίαση της συλλογής θα δούμε και μια άλλη κολεξιόν αυτή τη φορά από την Σχολή Μόδας της Μαρίας Βιτυνίδου Athens Fashion Club.
Η Μαρία στέκεται πάντα στο πλευρό των φοιτητών της Σχολής της και φροντίζει τα νέα της ταλέντα να δείξουν την δουλειά τους στο ευρύ κοινό, μέσα από το καινοτόμο τομέα στην μόδα “Wearable Technology” στον οποίο εξειδικεύεται η Σχολή. Έτσι μια tech συλλογή θα παρουσιαστεί από τους φοιτητές της Athens Fashion Club κατά την 19η axdw την Κυριακή στις 21:00.

Maria Vytinidou - SYNTHESIS is our Thesis - 19 axdw - VESPER gr Magazine