Ποιος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τι χρειάζεται μια γυναίκα; Μια άλλη γυναίκα φυσικά! Η Μαρία Χατζηαναστασίου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος των ιατρείων κοσμετολογίας “Medi Cosmetic” και το βραβείο επιχειρηματικότητας που παρέλαβε στα “Greek International Women Awards” αποδεικνύει ότι αν και βρισκόμαστε σε καιρούς οικονομικής κρίσης, όταν παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες, τότε είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και σε έναν τομέα κορεσμένο όπως ο κλάδος της αισθητικής, πως τολμήσατε να ξεκινήσετε το δικό σας ιατρείο κοσμετολογίας;

Βασιζόμενοι σε μελέτες, είδαμε ότι σε καιρούς κρίσης, ο καταναλωτής δεν σταματά να καταναλώνει. Απλώς κάνει πιο σοφές, και “ψαγμένες” επιλογές. Αυτή η παραδοχή, ταίριαζε απόλυτα με το concept που θέλαμε να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά μέσα από τα Medi Cosmetic! Έτσι, οι καταναλωτές μας τίμησαν με την προτίμησή τους, γιατί είδαν ότι αυτή τους η επιλογή δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε μία εταιρεία με 120 εργαζόμενους, με εντυπωσιακούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο και σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό μας. Σε μία αγορά λοιπόν, που ίσως αρκετοί αναζητούν την ευκαιριακή επιτυχία και το οικονομικό όφελος, με όποιο κόστος απέναντι στον καταναλωτή, τα Medi Cosmetic δημιούργησαν μία εντελώς νέα φιλοσοφία, που τελικά κάνει τη διαφορά.

vindiadi-interview-03-18

Βραβευτήκατε στα “Greek International Women Awards” με το βραβείο επιχειρηματικότητας. Πείτε μας τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που σας έκανε να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε τόσο αξιόλογες υποψήφιες;

Τα Greek International Women Awards, διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά, για να τιμήσουν τις γυναίκες που ξεχωρίζουν, η κάθε μία στον τομέα της. Ήταν λοιπόν για εμένα τεράστια χαρά και τιμή, να με βραβεύσουν στην κατηγορία Επιχειρηματικότητα, ανάμεσα σε τόσο αξιόλογες υποψήφιες και να μου δώσουν την ευκαιρία να αποδείξω στον βαθμό που μου αναλογεί, ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και στον ανδροκρατούμενο χώρο του επιχειρείν!
Κοιτώντας πίσω, θα έλεγα ότι ίσως οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας εν μέσω κρίσης, ξεχώρισαν στα μάτια των κριτών και με τίμησαν με το Βραβείο.

Σας βοήθησε αυτή η βράβευση; (ψυχολογική τόνωση ίσως ή ηθική αποζημίωση;) 

Πολύ! Καταρχάς, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι οι εταιρείες του κλάδου μας, όταν εργάζονται με αφοσίωση και επιμονή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επίσης, η ψυχολογική τόνωση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, τόσο για εμένα όσο και για την οικογένειά μου. Είναι δυστυχώς λίγες οι στιγμές, που προλαβαίνεις να αποστασιοποιηθείς από την καθημερινότητα και να χαρείς όλο αυτό που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα… Για αυτό, ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες τόσο σημαντικές βραβεύσεις, που σε βοηθούν αν μη τι άλλο να συνειδητοποιήσεις και εσύ ο ίδιος την επιτυχία.

vindiadi-interview-03-18

Πόσα χρόνια λειτουργούν τα Medicosmetic και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή;

Λειτουργούμε από το 2009. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ιατρεία Medi Cosmetic στο Σύνταγμα, στην Κηφισιά, τη Γλυφάδα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Medi Cosmetic Exclusive στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Που στηρίζεται η μεγάλη επιτυχία των ιατρείων σας και γιατί επιλέγουν οι πελάτες τις υπηρεσίες σας;

Είμαστε από το 2009 μέχρι σήμερα, η «φρέσκια» πρόταση στην αγορά της ιατρικής αισθητικής. Είμαστε μία αμιγώς ιατρική εταιρεία, με επιστημονικό επιτελείο, που αφενός εγγυάται την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, αφετέρου ανακαλύπτει διαρκώς νέες τεχνολογίες σε παγκόσμιο επίπεδο, τις οποίες εκπροσωπούμε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, είμαστε μία εταιρεία με πρόσωπο! Μία εταιρεία, στην οποία όλοι νιώθουν οικεία, αφού οι άνθρωποί μας, αλλά και εγώ, είμαστε πάντα κοντά σε όποιον ενδιαφερθεί να μας επισκεφθεί και να μας εμπιστευτεί για να βελτιώσει το αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Τέλος, τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες συρρικνώνονται και μειώνουν τις θέσεις εργασίας, εμείς όχι μόνο τις αυξάνουμε, αλλά προσφέρουμε επιπλέον παροχές στους εργαζόμενούς μας, όπως ιδιωτική ασφάλεια, πριμ παραγωγικότητας, επιμορφωτικά ταξίδια σε παγκόσμια συνέδρια κ.α. Για αυτή την πολιτική μας μάλιστα, απέναντι στους ανθρώπους που απαρτίζουν την εταιρεία, τιμηθήκαμε με το Αριστείο Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017! Νομίζω όλοι αυτοί οι λόγοι συντελούν στην προτίμηση των πελατών μας.

vindiadi-interview-03-18

Ποιες συμβουλές θα δίνατε στην σύγχρονη Ελληνίδα όσον αφορά τον τομέα της αισθητικής;

Καταρχάς, θα έλεγα να σταματήσουν να εμπιστεύονται προτάσεις, που δεν έχουν αποτέλεσμα. Να εμπιστευθούν τις ιατρικές λύσεις, που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους και έχουν πλούσια βιβλιογραφία. Επίσης, να καταρρίψουν το ταμπού. Το να πραγματοποιήσουν μία θεραπεία αντιγήρανσης ή το να χάσουν αρκετά κιλά –το οποίο είναι και θέμα υγείας πάνω από όλα- δεν είναι πια προνόμιο των λίγων. Τα Medi Cosmetic, έχουν καταφέρει να εκπροσωπήσουν θεραπείες στην Ελλάδα, που δίνουν λύσεις, με τον οικονομικότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για τα Medicosmetic;

Αν μου έλεγε κανείς το 2009 που ξεκινούσαμε, ότι θα είχαμε φτάσει ως εδώ, δεν θα τον πίστευα! Τελικά όμως έμαθα, ότι μπορώ να ονειρεύομαι και αν μείνω πιστή στο όραμά μου, όλα μπορούν να συμβούν. Ανάμεσα στα πλάνα μας λοιπόν για την επόμενη 5ετία, είναι να αυξήσουμε τα ιατρεία μας και τις θέσεις εργασίας μας, ενώ παράλληλα ήδη κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο εξωτερικό, με στόχο την επέκταση και εκτός Ελλάδας.

Ευχαριστώ πολύ κα Χατζηαναστασίου

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

Vesper Stylish - To Trench Coat

•••
Μύρισε Άνοιξη και ο καιρός θα κάνει τα καμώματά του. Μια ζέστη, μια κρύο, μια βροχή! Ξεκινάς το πρωί για την δουλειά και δεν ξέρεις τι θα συ...