Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πολλοί Έλληνες εικαστικοί και σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από σχετικά θέματα και φιλοτέχνησαν νέες δημιουργίες.

Ο οίκος Hermes δημιούργησε ένα εντυπωσιακό, συλλεκτικό μεταξωτό μαντίλι. Με την κίνηση αυτή ο διάσημος γαλλικός οίκος αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική επανάσταση σε συνεργασία με τον εικαστικό Ηλία Καφούρο, ο οποίος το φιλοτέχνησε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yatzer (@yatzer)

Ο Ηλίας Καφούρος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και η αναπαραστατική του τέχνη έχει αινιγματικό περιεχόμενο ενώ είναι χαρακτηριστική η έμφαση που δίνει στη λεπτομέρεια και τους ιδιαίτερους χρωματισμούς.

Η πολιτική, η θρησκεία, η λογοτεχνία αλλά και ιστορία αποτελούν συχνά τα θέματα από τα οποία εμπνέεται και για αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το σχέδιο του συγκεκριμένου μαντιλιού βασίζεται στην λέξη  “Ελευθερία”.

Αναλυτικότερα το μαντίλι αποτελείται από ενότητες που χωρίζονται στα γράμματα της λέξης “Ελευθέρια” και πιο συγκεκριμένα από τοπία εμπνευσμένα  από την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.

Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση από τον οίκο, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθενται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος “Η Σωτηρία” στην Αθήνα.

 

LATEST IN FASHION

LATEST IN BEAUTY

LATEST VESPERSTYLISH LOOKS

Vesper Stylish - To Trench Coat

•••
Μύρισε Άνοιξη και ο καιρός θα κάνει τα καμώματά του. Μια ζέστη, μια κρύο, μια βροχή! Ξεκινάς το πρωί για την δουλειά και δεν ξέρεις τι θα συ...

FEATURED ARTICLES

Μαγειρική με... Lego

•••
Έχουμε δει κατά καιρούς να δημιουργούνται “μικρά θαύματα” με τα “μαγικά” τουβλάκια Lego, Από φιγούρες από αγαπημένους ήρωες κανονικού μεγέθο...